iPhone 5se a iPad Air 3 budú mať čipy A9 a A9X

Koncom týždňa sa na webe Bloombergu objavil rozhovor s viceprezidentom pre hardvér Applu, Johnym Srouji, ktorý má okrem iného na starosti vývoj čipov do iOS zariadení. Interview prezrádza viaceré zaujímavé fakty, vrátane typu procesorov, ktoré uvidíme v chystanom iPhone 5se a iPade Air 3. Bloomberg zároveň potvrdzuje, že predstavenia oboch zariadení by sme sa mali dočkať na evente, ktorý sa bude konať 15. marca.

iPhone 5se by mal mať napriek predošlým odporujúcim si dohadom najnovší procesor A9, ktorý môžeme nájsť aj vo vlajkových lodiach 6s a 6s Plus. 5se bude podľa všetkého dizajnovou zmenšeninou iPhonu 6, no s najnovším čipom vo vnútri nie je ešte celkom jasné, kam do ponuky bude presne zapadať.

iPad Air 3 by mal mať väčšinu, ak nie všetky, funkcie väčšieho brata Pro. Bloomberg potvrdzuje rovnaký čip A9X. Okrem toho očakávame štyri reproduktory, Smart Connector, LED blesk a možno aj podporu pre Apple Pencil.

Oba nové produkty by sa do predaja mali dostať už o necelý mesiac, 18. marca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.