Funkcia Apple Music Connect bude s príchodom iOS 10 degradovaná

“OLYMPUS DIGITAL CAMERA “

Apple Music už čoskoro čaká nový vzhľad, funkcia Connect by však mala stratiť svoje doterajšie postavenie.

V priebehu tohto týždňa vyšla o Apple Music na povrch nejedna novinka – služba dostane v júni veľký redizajn s dôrazom na albumy a čiernobiele pozadia a Apple práve predstavil nové študentské predplatné. 9to5Mac najprv potvrdil, že zabudovaná sociálna sieť Connect sa v aktualizácii nedočká žiadnych zmien, no podľa najnovších informácií bude dokonca odstránená z hlavnej ponuky aplikácie.

apple-music-connect

Častokrát označovaný aj ako Ping 2.0, druhá verzia nepodareného sociálneho experimentu, ktorý sa Apple pred niekoľkými rokmi snažil zabudovať do iTunes, Connect si za rok od predstavenia Apple Music veľké uplatnenie, ani obľubu u používateľov nenašiel. Predplatitelia v lepšom prípade funkciu nepoužívajú, v horšom si ju odstránia spomedzi ponuky tabov na spodku obrazovky. Presne to asi s príchodom iOS 10 spraví aj Apple a Connect presunie do sekcie s odporúčanou hudbou “Pre Vás”.

Funkcia bude na novom mieste aj naďalej fungovať ako doteraz, veľké očakávania Applu však zrejme nenaplnila. Šéf Apple Music Jimmy Iovine sa ešte minulý rok vyjadril, že Connectu musia dať čas, no o jeho prospektoch ostáva stále optimistický. Či bude funkcia rovnakým zlyhaním ako Ping, ukáže naozaj až čas, no momentálne rozhodne nie je na dobrej ceste.

Apple Music 2.0 bude mať čiernobiele rozhranie s dôrazom na obaly albumov, pribudnú tiež texty skladieb

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.