Tim Cook sa chystá do Číny, riešiť bude internetové služby a klesajúce predaje

Podľa Reuters sa Tim Cook opäť chystá vycestovať do Číny, tentoraz to však nebude bežná služobná cesta. Stretnúť by sa mal s predstaviteľmi miestnej vlády ohľadom klesajúcich ziskov a nedávneho zákazu online služieb.

Minulý mesiac boli v Číne zatvorené online obchody na predaj digitálneho obsahu, iBooks Store a iTunes Movies, len šesť mesiacov po ich spustení. Na svedomí majú tieto zmeny miestne úrady a čínsky prezident Xi Jinping, ktorý sa snaží upevniť vládnu kontrolu nad webom a médiami. Tieto nedávne udalosti robia vrásky na čele investorom z Wall Street, ktorí vo veľkom predávajú svoje akcie zo strachu, že čínska vláda zabráni ďalšiemu rastu ziskov.

Cook sa údajne čoskoro stretne s vysokými vládnymi predstaviteľmi a úradníkmi pre “propagandu” v krajine. Podľa výsledkov za minulý štvrťrok sú internetové služby druhým najväčším zdrojom príjmov Applu, preto niet divu, že ich zákaz by negatívne ovplyvnil ďalší rast v krajine. Napriek tomu zostáva Cook naďalej optimistický. “…situácia v Číne je omnoho stabilnejšia, než si ľudia myslia.” vyjadril sa minulý týždeň počas oznámenia finančných výsledkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.