Apple začal kontaktovať výhercov štipendia na WWDC 2016

WWDC 2016 je za rohom a po lotérii na kúpu lístkov teraz Apple vybral aj niekoľko stoviek študentov, ktorí získajú lístky na každoročnú konferenciu zadarmo.

Štipendium dostalo celkom 350 študentov a 125 vývojárov s obmedzenými financiami, ktorých Apple spomedzi uchádzačov vybral na základe talentu – na vstup do výberového konania museli odovzdať vlastnú aplikáciu, ktorá by preukázala “kreatívne využitie Apple technológií” a bežala by na ľubovoľnej platforme od Applu. Okrem voľného vstupu na konferenciu dostanú výhercovia aj finančný príspevok na cestovanie.

WWDC 2016 sa bude konať od 13. do 17. júna v centre Moscone West v San Franciscu, úvodná keynote prezentácia sa však kvôli kapacite presunie do rozsiahleho Bill Graham Civiv Auditorium. Očakávať preto môžeme veľkú prezentáciu, podobne ako minulý rok v septembri. Apple by mal predstaviť nové verzie systémov iOS, OS X (ktorý sa možno premenuje na macOS), watchOS a tvOS. Odhalený bude taktiež nový vzhľad služby Apple Music.

wwdc16-about-bill-graham-civic-auditorium
Bill Graham Civic Auditorium v San Franciscu. Zdroj: apple.com
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.