Apple tvrdí, že zadné vrátka neboli potrebné pokým FBI nezmenilo heslo účtu

Prebiehajúca kauza, v ktorej je Apple pod terčom kritiky kvôli odporovaniu súdnemu príkazu od FBI, pokračuje vyjadrením šéfov spoločnosti pre niekoľko amerických webov, vrátane BuzzFeedu.

Apple tvrdí, že už od začiatku roka boli s vládnymi vyšetrovateľmi v úzkom kontakte a poskytli im všetky dostupné prostriedky, ktoré by im v prípade mohli pomôcť. Existuje údajne niekoľko spôsobov, pomocou ktorých by sa FBI mohla k údajom dostať aj bez vytvorenia zadných vrátok – jedným z nich je napríklad pripojenie iPhonu na známu Wi-Fi sieť a vykonanie automatickej zálohy na iCloud.

Spoločnosť tak vyslala tím inžinierov, ktorí by údaje pomohli extrahovať. Zistili však, že heslo k Apple ID účtu teroristu bolo zmenené do 24 hodín odkedy sa FBI dostala k telefónu, čím sa prakticky znemožnila možnosť iCloud zálohy. FBI túto skutočnosť neskôr potvrdila, no od tlaku na vytvorenie zadných vrátok neustúpila.

icloud-sign-in

V ďalšom vyjadrení taktiež agentúra tvrdí, že resetovanie iCloud hesla neovplyvňuje schopnosť Applu v prípade spolupracovať. Priamy prístup do zariadenia totiž častokrát poskytne viac informácií ako záloha.

Šéf FBI James Comey opakuje, že vláde ide len o prístup do jediného zariadenia a nesnaží sa týmto nastaviť akýkoľvek precedens. Tim Cook vo svojom otvorenom liste tvrdí presný opak a prízvukuje, že vytvorenie akejkoľvek alternatívnej verzie iOS môže potenciálne ohroziť bezpečnosť celej platformy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.