Apple teraz zarába viac svojimi službami, než predajom Macov a iPadov

Predaje všetkých Apple produktov oproti minulému roku síce zaznamenali pokles, zisky z online služieb však narástli a po iPhone sú teraz najväčším zdrojom príjmov.

Podľa finančných výsledkov za prvý kvartál 2016 narástli oproti minulému roku zisky zo služieb ako iTunes, App Store, iCloud a Apple Pay, spolu s príjmami za licencie celkom o 20 %. Služby tak momentálne predstavujú 12 % všetkých príjmov Applu a v ziskovosti predbehli ostatné produkty ako Mac a iPad. Rebríčku stále dominuje iPhone, ktorý predstavuje vyše polovicu príjmov.

Veľkú rolu v tomto náraste zohral App Store, ktorého predaje sa za rok zvýšili o 35 %, no v raste pokračuje aj iCloud. Tim Cook potvrdil, že obrovským tempom rastie aj novšia služba Apple Pay, ktorá každým týždňom zaznamená približne milión nových používateľov. Apple Music už používa 13 miliónov zákazníkov – za mesiac priláka v priemere milión predplatiteľov.

Apple Music má už 13 miliónov platiacich používateľov

Predaje Macov, a osobných počítačov všeobecne, zatiaľ vo veľkom klesajú. Predaje sa oproti roku 2015 prepadli o celých 12 %, podľa finančného riaditeľa Luca Maestriho sa však spoločnosti podarilo zvýšiť podieľ na trhu, aj napriek “ťažkému štvrťroku v celom PC odvetví”. Okrem malého updatu pre 12″ MacBook sme tento rok nové Macy ešte nevideli, napraviť sa to však Apple chystá na júnovej WWDC, kedy by sa predstavenia mali dočkať redizajnované MacBooky Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.