Dopyt po iPhone SE je vysoký, prekročil aktuálne skladové zásoby

Apple včera v rámci finančných výsledkov síce nešpecifikoval predaje najnovšieho prírastku do rodiny iPhonov, podľa spoločnosti je však dopyt po iPhone SE oveľa väčší, než očakávali.

Podľa riaditeľa Tima Cooka je iPhone SE stratégiou Applu prilákať nových zákazníkov dostupnou cenou spolu s výkonnými vnútornosťami. Cook vraví, že na zlepšení dostupnosti telefónu usilovne pracujú.

“Sme nadšení reakciou, ktorú sme zaznamenali. Je jasné, že dopyt je oveľa väčší, než sme si mysleli. To je dôvodom, prečo máme momentálne nedostatky zásob.”

Napriek správam o nepriaznivých predajoch, ktoré sa začali objavovať krátko po vydaní telefónu, je dostupnosť iPhonu SE v zahraničí nedostatočná. Oficiálny Apple Store napríklad pri objednávke uvádza dodanie do dvoch až troch týždňov. Naopak, na Slovensku zatiaľ s dostupnosťou problémy zdá sa nie sú. Väčšina farebných variácií je na sklade slovenských eshopov, ako v 16 GB, tak aj 64 GB variante.

Pozitívne predaje najnovšieho iPhonu však zatieňuje vôbec prvý prepad celkových predajov smartfónu od Applu. Za uplynulý štvrťrok spoločnosť predala len 51 miliónov iPhonov, 10 miliónový pokles oproti rovnakému obdobiu za minulý rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.