Apple Music má už 13 miliónov platiacich používateľov

Tim Cook počas včerajšieho oznámenia finančných výsledkov spomenul aj čísla týkajúce sa služieb ako App Store a iTunes, ktoré oproti minulému roku zaznamenali značný rast.

Hudobná služba Apple Music, ktorá je na trhu len necelých 10 mesiacov, je aj naďalej na vzostupe. Od februára nabrala ďalšie dva milióny platiacich používateľov a službu tak po celom svete využíva už 13 miliónov zákazníkov. Pomaly tak dobieha momentálneho lídra v obore, švédske Spotify, ktoré má však stále navrch. Podľa najnovších údajov má Spotify vyše dvojnásobok platiacich zákazníkov – celkom 30 miliónov. Tí k tomu tvoria len časť predplatiteľov, väčšina totiž pozostáva z používateľov bezplatnej verzie s reklamami.

Za rýchly rast Apple Music môže ako pevná integrácia do Apple a iTunes ekosystému, tak aj skutočnosť, že služba je predinštalovaná na takmer každom z miliardy aktívnych iOS zariadení. Od pompézneho spustenia v lete 2015 sa Apple na službu príliš nesústredil a jediné novinky prišli vo forme opráv početných chýb a neduhov, ktorými Apple Music trpí. Vzhľadom na ročný cyklus iOS sa však dá očakávať, že nové funkcie a zlepšenia by mohli prísť tento jún na WWDC a k používateľom sa dostať ako súčasť iOS 10.

Tip: Ako jednoducho zobraziť texty k skladbám v Apple Music

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.