Apple si registroval doménu Apple.car

Špekulácie o tom, že Apple pracuje na vývoji vlastného elektromobilu sa v priebehu posledného roka nedali ignorovať. Olej do ohňa však teraz prilieva samotná spoločnosť. Záznamy z 8. januára ukazujú, že Apple si prostredníctvom registrátora MarkMonitor Inc. minulý mesiac registroval tri nové domény zamerané na svoj záhadný automobilový projekt – apple.car, apple.carsapple.auto.

apple.car domain

Môže pritom ísť o webstránky k súčasnej iOS funkcii CarPlay, no s najväčšou pravdepodobnosťou ide o celkom novú iniciatívu. Apple zamestnáva tím stoviek ľudí, ktorí pracujú na tajnom projekte “Titan” a túto teóriu podporuje aj hľadanie talentu v automobilových spoločnostiach ako Tesla, Ford, GM, či Mission Motors.

Niet preto pochýb, že Apple sa otázkou elektromobilu minimálne intenzívne zaoberá. Podobným spôsobom si firma registrovala ochrannú známku “iWatch” celý rok pred predstavením svojich inteligentných hodiniek. Či niekedy auto od Applu aj uvidíme je otázne, podľa všetkého to však bude najskôr v rokoch 2019 až 2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.