Ďalšia posila do „Projektu Titan”

Apple získal z americkej automobilky Tesla Motors novú posilu, skúseného senior inžiniera Jemieho Carlsona. Jeho náplň práce je momentálne zahalená rúškom tajomstva a mal by sa venovať „špeciálnemu projektu”.

Ďalšia posila do „Projektu Titan”_01

Jamie Carlson bol zodpovedný v Tesle za vývoj autonómneho riadenia. Podobnú úlohu by mal mať aj v Appli. Okrem iného stal aj za vývojom asistenta jazdného pruhu a parkovacieho asistenta. Či Apple skutočne vyvíja vlastné auto zatiaľ nie je zrejmé. Je možné, že spoločnosť skúma viacero možností a vývoj ide rôznymi smermi. Momentálne sa v automobilom priemysle snaží preraziť so svojím systémom CarPlay, ktorý umožňuje prepojiť iPhone s autorádiom. Tento rok začali mnohé automobilky ponúkať túto možnosť a napríklad ako doplnková výbava je k dispozícii aj v novej Škode Superb.

Čo má Apple v skutočnosti v pláne zatiaľ nie je jasné. Získal viacero odborníkov zo spoločnosti ako je spomínaná Tesla, ale aj z Fordu, GM, Volskwagenu či Boshu. Podľa odhadov pracuje viac ako 200 inžinierov na koncepte elektrického auta, pod kódovým označením „Projekt Titan”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.