Spoločnosť na výrobu elektrických motocyklov krachuje, viní z toho Apple

Pripravovaný elektromobil od Applu je síce ešte len v počiatočných fázach vývoja, no už robí vlny v automobilovom priemysle. Kalifornská spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou high-endových elektrických motocyklov, Mission Motorcycles, nedávno ohlásila bankrot. Bývalý šéf firmy, Derek Kaufman, v rozhovore pre Reuters zvalil vinu za finančné problémy spoločnosti na Apple a jeho pomerne agresívne taktiky pri hľadaní talentu pre svoj vlastný projekt Titan.

Apple údajne z jeho tímu najal dvoch kľúčových inžinierov, tesne pred tým, ako mal Mission obdržať financovanie od investorov. Investori následne vycúvali a na odchod sa neskôr dali aj ďalší zamestnanci. Podľa Reuters Apple zo spoločnosti najal troch zamestnancov: Nancy Sun, viceprezidentku pre elektrické inžinierstvo, Marka Sherwooda, riaditeľa pre systémy hnacích jednotiek a viceprezidenta softvéru, Eyala Cohena.

“Mission mal skvelú skupinu inžinierov, obzvlášť expertov na elektrický pohon. Apple to vedel – chcel ich, išiel po nich a dostal ich.”

Zostávajúci zamestnanci Mission Motorcycles po čase odišli pracovať pre Harley-Davidson a Teslu. Druhá spomínaná spoločnosť sa taktiež nevyhla lákaniu zamestnancov, no v jej prípade bola výmena obojsmerná. Tesla a Apple už majú niekoľkomesačnú históriu vzájomného kradnutia talentu. Generálny riaditeľ Tesly, Elon Musk, nedávno dokonca zavtipkoval o Apple ako o pohrebisku pre jeho bývalých zamestnancov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.