Apple odkúpil startup na rozoznávanie emócií z tváre

Young woman making sixteen different facial expressions. High resolution image. All the pictures was taken with a medium format Hasselblad Camera system and developed from Raw.

Apple pod svoje krídla získal ďalšiu malú spoločnosť, tentokrát zameranú na rozpoznávanie emócií z výrazu tváre. Odkúpenie startupu Emotient kalifornská firma potvrdila pre Wall Street Journal, no tradične bez bližšieho vysvetlenia.

Emotient vyvinul umelú inteligenciu, ktorá ma za úlohu čítať emočný stav človeka z jeho tváre. Technológia si doteraz našla uplatnenie predovšetkým v reklamných prieskumoch, kedy pomocou kamery vyhodnocovala reakcie ľudí na rôzne televízne reklamy.

https://vimeo.com/122238992

Akým spôsobom plánuje Apple túto technológiu využiť je zatiaľ otázne, no v tomto segmente nejde o jeho prvú kúpu. V septembri spoločnosť odkúpila firmu FaceShift na rozoznávanie tvári pomocou 3D senzorov, mesiac na to zas získali Perceptio, umelú inteligenciu, ktorá je schopná učiť sa a rozoznávať rôzne obrazce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.