Apple ruší predaj svojho Thunderbolt displeja

Apple práve americkým médiám oznámil, že plánuje vylúčiť Thunderbolt displej zo svojej ponuky produktov.

Apple Thunderbolt Display, predstavený ešte v roku 2011, nebol aktualizovaný už päť rokov – čo je v technologickej sfére doslova celá večnosť. Displej sa až doteraz predával za tisíc dolárov a so svojim 2560 x 1440 panelom, USB 2 portami a nezmeneným fyzickým dizajnom zaostával už za dvoma generáciami iMacov a taktiež početnou konkurenciou. Apple sa pre server TechCrunch vyjadril nasledovne:

“Zastavujeme predaj Apple Thunderbolt Display. Dostupný bude cez apple.com, Apple predajne a autorizovaných predajcov až do spotrebovania zásob. Pre používateľov Macu je na trhu množstvo skvelých riešení od výrobcov tretích strán.”

Nie je jasné, či týmto krokom displeje od Applu definitívne končia, alebo sa v blízkej dobe objaví ich náhrada so 4K, alebo 5K rozlíšením. Podľa viacerých dohadov na podobnom displeji Apple pracuje – priniesť by mal 5120 x 2880 panel zo súčasného 5K iMacu a pripojenie pomocou USB-C/Thunderbolt 3. Hovorí sa taktiež aj o zabudovanej grafickej karte, ktorá by teoreticky umožnila displej potiahnuť aj starším Macom.

Retina Thunderbolt displej by mohol mať vlastnú grafickú kartu, na WWDC ho však neuvidíme

Už to pomaly vyzeralo, že nového Thunderbolt displeja sa dočkáme tento mesiac – krátko pred konferenciou WWDC totiž začali z predajní miznúť súčasné modely. Ako sa však nakoniec ukázalo, dôvodom nízkych skladových zásob bolo napokon ukončenie ich predaja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.