Thunderbolt displeje miznú z Apple Storov, čaká nás na WWDC update?

Necelé dva týždne pred štartom konferencie WWDC sa znižujú skladové zásoby Thunderbolt displeja, dostupný už nie je vo viacerých Apple predajniach v Severnej Amerike, Európe a Austrálii.

V Spojených štátoch je napríklad displej dostupný len na predajniach vo veľkých mestách ako Chicago, Los Angeles, New York a San Francisco, pričom v menších mestách a vnútrozemných štátoch je obmedzený len na online objednávku. V Kanade je Thunderbolt Display dostupný len v prominentných predajniach v Toronte, Montreale a Vancouveri.

Dostupnosť v Európe je ešte slabšia. V okolí Londýna je displej dostupný k odberu len v predajni na Regent Street. Zdroj v predajnom reťazci sa pre MacRumors vyjadril, že v Londýne displeje nie sú dostupné už mesiac, pričom anonymný tip hovorí, že produkt bol zámerne stiahnutý z predaja a vrátený do centrálneho skladu. Ďalší tip spomína podobnú situáciu v Austrálii.

WWDC 2016 je už za rohom a očakávame na nej predstavenie nových MacBookov Pro. Je možné, že by po piatich rokoch Apple odhalil aj Retina Thunderbolt Display? Okrem nedostatku skladových zásob tomu nenasvedčujú zatiaľ žiadne konkrétnejšie informácie a aj tie môžu mať celkom reálne iné príčiny.

thunderbolt-display-macbook-air

Predpokladajme však, že Apple je skutočne pripravený predstaviť nový Thunderbolt displej. Pôvodný model z roku 2011 by mal podľa všetkého nahradiť kvalitný panel z 5K Retina iMacu s rozlíšením 5210 x 2880 v tenšom a elegantnejšom dizajne. Jeho súčasťou bude tiež musieť byť Thunderbolt 3 pripojenie pomocou USB C portu, ktoré je schopné prenášať vysoké 5K rozlíšenie. Takýto port zatiaľ žiadny Mac neobsahuje, očakáva sa však jeho debut na nových MacBookoch Pro.

Jediné Macy, ktoré momentálne dokážu potiahnuť 5K externý displej sú 2013 Mac Pro, 2014/2015 27“ Retina 5K iMac a 2015 15” MacBook Pro. Potrebujú však na to dve Thunderbolt pripojenia, čo je limitácia súčasného DisplayPort 1.2 štandardu. DisplayPort 1.3 už ponúka vyššie dátové toky, no neobsahujú ho ako súčasné Skylake, tak ani pripravované Kaby Lake čipsety od Intelu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.