iOS 10 nám prinesie novú aplikáciu s názvom “Home”

Používatelia funkcie HomeKit už dlho túžili po centralizovanej, Appleom navrhnutej aplikácie, ktorá by kontrolovala a ovládala všetky produkty podporujúce funkciu HomeKit.

V iOS 10 Apple na prianie pristúpil a vytvoril novú aplikáciu s názvom “Home”. Dizajnovaná pre iPhone, iPad a Apple Watch, táto aplikácia sa stane jednoduchým riešením pre produkty s HomeKit. Ako môžeme vidieť vo videu nižšie, Home ponúka jednoduchú a rýchlu možnosť  ako ovládať všetky produkty pripojené na váš domov. Pochopiteľne nie všetky produkty sú zatiaľ podporované, keďže aplikácia Home je zatiaľ ešte v beta fáze, ale jeho podpora sa určite rozšíri ešte pred tým, ako Apple oficiálne a verejne vydá iOS 10.

Home app

Otvorením aplikácie Home ihneď získame prístup k ovládaniu svojich obľúbených produktov. Pozadie aplikácie sa dá zmeniť a v zložke Nastavenia si budeme môcť meniť názov domova a pozývať ľudí, ktorí budú môcť ovládať zariadenia v dome.  Zložka “Rooms” (izby) nám ponúkne možnosť pridávať nové zariadenia a vytvárať automatické scenáre, čo budú zariadenia robiť. Každý produkt podporujúci HomeKit môže byť aj individuálne nastavený po kliknutí na jeho názov. Ku príkladu, Philips Hue žiarovky dokážu znížiť jas keď dlho podržíte ich názov alebo použijete 3D Touch.

home app 3

Nová funkcia “Automation” v aplikácií Home dovolí HomeKit produktom aby vykonali určitú funkciu v závislosti od prednastaveného času a lokalizácie. To znamená napríklad, že svetla sa v dome automaticky zapnú, keď zájde slnko alebo sa zapne klimatizácia keď opustíte prácu. Zároveň s novou aplikáciou Home, prináša operačný systém iOS 10 aj väčšiu podporu pre dodatočné typy HomeKit produktov ako sú napríklad klimatizácie, ohrievače, čističe vzduchu, kamery a zvončeky.

home app 2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.