Apple ruší bezplatné iTunes Radio

Spolu s minulotýždňovým ukončením reklamnej platformy iAd, sa Apple rozhodol zrušiť aj všetky svoje bezplatné rádiové stanice s výnimkou Beats 1. iTunes Radio, ktoré spoločnosť predstavila pred vyše dvoma rokmi ako súčasť iOS 7, bolo totiž podporované reklamami, ktoré zabezpečovala práve iniciatíva iAd.

S príchodom plnohodnotnej streamovacej služby Apple Music sa síce pozornosť presunula na živé rádio Beats 1, no predprogramované rádia zostali v ponuke – či už pre predplatiteľov Apple Music, iTunes Match, alebo zadarmo a s reklamami. Práve verziu zadarmo Apple koncom mesiaca plánuje zrušiť, o čom zákazníkov cez víkend informoval prostredníctvom špeciálneho emailu.

itunesradioending

Možnosť počúvať iTunes Radio však stratia aj všetci používatelia služby iTunes Match. Predplatné Apple Music tak po novom ostáva jediným spôsobom, ako sa k ponuke rádií dostať. Beats 1 ostáva aj naďalej dostupné pre všetkých.

V našich končinách ale zmeny postrehnete len ťažko. iTunes Radio sa vo svete nikdy celkom neujalo, za čo môže určite aj obmedzená dostupnosť služby – za celú svoju existenciu sa totiž nedostala za hranice Spojených štátov a Austrálie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.