Apple reaguje na sťažnosti Spotify: “Šíria klebety a polopravdy.”

Konflikt medzi dvoma gigantami hudobných služieb – Apple a Spotify – minulý týždeň vyeskaloval po tom, ako Apple zamietol update, ktorý podľa nich porušovala pravidlá App Store. Spotify spoločnosť verejne obvinilo z neférových praktík voči konkurencii, Cupertino sa však teraz bráni a ich tvrdenie odmieta.

Minulý piatok Apple švédskej spoločnosti poslal odpoveď vo forme listu, ktorý bol následne zverejnený stránkou BuzzFeed. Šéf právneho oddelenia Bruce Sewell v ňom lamentuje nad tým, že Spotify žiada o výnimku pravidiel, ktoré platia pre všetkých vývojárov.

“Niet pochýb, že Spotify zo svojej asociácie s App Storom vyťažilo maximum. Odkedy ste sa do App Storu pridali, platforma od Applu vám poskytla vyše 160 miliónov stiahnutí, ktoré viedli k miliónom dolárom ziskov. Preto je pre nás znepokojujúce, že sa verejne uchyľujete ku klebetám a polopravdám o našej službe.

Naše smernice pomáhajú konkurenčnému boju, nie ubližujú. Fakt, že sa ho zúčastňujeme aj my nikdy neovplyvnil ako sa Apple správa k Spotify a ostatným úspešným službám ako Google Play Music, Tidal, Amazon Music, Pandora a ďalším početným aplikáciám, ktoré distribuujú digitálnu hudbu.”

Sewell ďalej tvrdí, že nárokovanie Spotify na bezplatné využívanie benefitov tvrdej práce Applu je jednoducho nefér. Dodáva, že pravidlá v App Store tu boli dlho predtým, než Apple spustil Apple Music a vypichol taktiež nové pravidlá predplatného, ktoré spoločnosť predstavila s veľkými zmenami svojho App Storu minulý mesiac.

Sewellov celý list Spotify si môžete prečítať na serveri BuzzFeed.

Spotify: Apple využíva svoj App Store ako zbraň voči konkurencii

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.