Apple nebude spolupracovať s Daimlerom a BMW na produkcii Apple Car

Podľa správ nemeckej internetovej stránky Handelsblatt, spoločnosť Apple nebola schopná uzavrieť s Daimlerom a značkou BMW dohodu o spoločnej produkcii Apple Car.  

203

Daimler-BMW-Logo-articleTitle-52e6474-233411

Apple vydalo prehlásenie, že bude pokračovať v hľadaní partnera, ktorý by mohol spoločnosti pomôcť s produkciou Apple Car, pretože podľa vlastných slov Apple, spoločnosť nemá žiadne skúsenosti s výrobou áut. Dohoda s Daimlerom a BMW sa podľa správ neuskutočnila, pretože sa naskytli otázky, kto bude viesť tento projekt a ktorá spoločnosť bude vlastniť dáta. (Apple spomínalo hlbokú integráciu iCloud dát). Podľa informácií, mala spoločnosť Apple pri svojom elektrickom automobile vychádzať z koncepčných nákresov vozidla i3 od značky BMW. Ako sme ale spomenuli vyššie, táto spolupráca stroskotala iba po pár mesiacoch a tým sa tieto informácie stali neaktuálne a nepravdivé. Avšak ďalšie informácie naznačujú, že diskusia medzi Apple a BMW nemá ešte definitívny záver. Apple vyslalo svojich pracovníkov do Rakúska, aby projekt Apple Car konzultovali so spoločnosťou Magna Steyr, no podľa všetkých indícií sa zdá, že konzultácia zatiaľ nemá žiadny záver.

 

bmwi3-800x448

Projekt Apple Car je zameraný na vytvorenie elektrického automobilu s možnosťou autonómneho vedenia vozidla. Auto by malo určite vedieť komunikovať s iPhonom a ďalšími Apple zariadeniami, keďže sa tak isto jedná o ich projekt. Aj napriek prebiehajúcemu vývoju vozidla je o tomto projekte málo informácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.