Jony Ive hovorí o spomienkach na Jobsa a svojej novej úlohe ako dizajnový riaditeľ

Jony Ive si na tohtoročnom summite Vanity Fair sadol s režisérom JJ Abramsom a filmovým producentom Brianom Grazerom a počas besedy s názvom Changing Worlds, Inventing Worlds (Meníme svety, vyvíjame svety) téma padla okrem iného aj na zosnulého Steva Jobsa, filmy o ňom a Iveho pocity z jeho novej pozície ako vedúci dizajnový riaditeľ.

Ive mal po Jobsovej smrti zmiešané pocity, no po uplynulých štyroch rokoch väčšina ustúpila do pozadia a zostala len akási čistá reprezentácia jeho osobnosti. O Stevovej náture pri vývoji nových produktov sa vyjadril nasledovne:

“Nemyslím si, že som niekedy videl niekoho tak šťastného ako on – ten veľmi jednoduchý druh radosti – keď si uvedomil, že ”Toto naozaj funguje. Mohlo by to byť skvelé“. Bolo to skrátka tak jednoduché.”

To je podľa neho v ostrom kontraste so spôsobom, akým ho média vykresľujú, obzvlášť v prípade nových celovečerných filmov. Na margo filmu Steve Jobs sa vyjadril, že osobu, ktorá je v ňom vykresľovaná vôbec nespoznáva. Myslí si, že vykresľovanie osobnosti sa veľmi rýchlo môže ubrať zlým smerom, ak za ním nestoja blízky priatelia a rodina.

Ive taktiež okomentoval svoju novú pozíciu vedúceho dizajnéra v celej spoločnosti, ktorú zaujal toto leto. “Mal som to spraviť už pred rokmi.” Dodáva, že tak šťastný a kreatívny nebol celé roky. Nová pozícia Ivemu umožňuje viac voľného času na iné projekty, ako napríklad dizajn nového sídla spoločnosti Apple Campus 2, či novej generácie obchodného reťazca.

O dennodenné povinnosti dizajnovej divízie sa po novom budú starať Iveho nástupcovia – videprezident používateľského rozhrania Alan Dye a viceprezident industriálneho dizajnu Richard Howarth.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.