Odvážny. Brilantný. Brutálny. Pozrite si trailer na nový dokument o Jobsovi

Okrem hollywoodskeho snímku Steve Jobs od Dannyho Boyla a Aarona Sorkina, v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom, na svoju premiéru čaká taktiež biografický dokument Steve Jobs: The Man in the Machine, ktorý sa práve prezentuje svojim prvým trailerom.

Za filmom stojí režisér Alex Gibney, ktorý v poslednej dobe mútil vodu dokumentom o scientológii, Going Clear: Scientology and the Prison of Belief, a producent Gaby Darbyshire, bývalý šéf operácií pre Gawker Media. Gawker Media je materskou spoločnosťou množstva známych technologických blogov – medzi ktoré patria aj Lifehacker, Kotaku a Gizmodo. Práve Gizmodo bol v roku 2010 centrom aféry okolo ukradnutého prototypu iPhonu 4, ktorého podrobnú analýzu zverejnili mesiace pred jeho vydaním. Darbyshire bol v tom čase priamo zainteresovaný do súdnych sporov a obvinení od Applu, vtedy ešte pod vedením Jobsa.

Dokument už stihol mať premiéru začiatkom roka na festivale SXSW, no stretol sa s kontroverziou a odporom, prevažne zo strany vedenia Applu a jeho zamestnancov. Tí údajne odchádzali zo svojich miest počas premietania filmu. Podobne ako naznačil už trailer, film vykresľuje Jobsa v pomerne negatívnom svetle, ktoré mnohí zo spoločnosti nepovažujú za presné zobrazenie jeho osobnosti – Eddy Cue sa už v marci stihol vyventilovať na Twitteri.

Film sa objaví vo vybraných kinách už 4. septembra a stiahnuť si ho taktiež budete môcť z iTunes a iných online služieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.