Hromadná žaloba voči Apple a Nike skončila dohodou, poškodení budú odškodnení

Súdny spor, v ktorom čelili hromadnej žalobe Apple aj Nike, napokon dospel k dohode. Apple a Nike boli obvinení za klamlivú reklamu na Nike+ FuelBand. Podľa nespokojných zákazníkov, ktorých hromadná žaloba zahŕňa, v reklame na spomínaný produkt zavádzali ohľadom schopnosti presne zaznamenávať kroky, kalórie a NikeFuel. Výsledkom sporu je, že všetci zákazníci, ktorí si kúpili Nike FuelBand medzi 19. januárom 2012 a 17. júnom 2015, môžu požiadať o vrátenie 15 dolárov alebo o darčekovú kartu v hodnote 25 dolárov, ktorá sa dá uplatniť vo všetkých obchodoch, ktoré vlastní Nike v USA. O toto odškodné môžu požiadať do 4. januára 2016.

V spore bol zahrnutý aj Apple, no odškodné aj súdne poplatky, vrátane právnikov, bude platiť Nike. Apple sa nezúčastňuje ani na vyplácaní odškodného. Apple zároveň s uvedením Apple Watch prestal predávať fitness náramky. O Nike sa zase špekuluje, že už prestane pracovať na FuelBand a bude sa sútrediť len na softvér pre iné zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.