Macbook pre dizajnéra

Domov Diskusné Fóra Ostatné Macbook pre dizajnéra

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #102262
    Pavel Bartos
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    Snáď som tému vytvoril v dobrej kategórii. Je dosť pravdepodobné, že to, čo chcem riešiť, sa tu už preberalo. Ak je tomu tak, tak sa ospravedlňujem.

    Pracujem ako webdizajnér, občas si zákazník zaželá prípravu videa a vo väčšine prípadov sa staráme o kompletnú prípravu tlačených materiálov. Na občasný úlet z reality mám Xbox, takže hry ma v tomto prípade vôbec nezaujímajú. Keď tak sledujem e-shopy, celkom sa obávam tých vstavaných intel hd grafík u veľkého počtu tých lacnejších macbookov.

    Momentálne fungujem na Asuse s i3 procesorom, 8GB Ram a 1GB Nvidia grafikou. Dokáže sa tomu vyrovnať niektorý z lacnejších macbookov, alebo je nutné ísť do vyššej cenovej kategórie(viem, že sú stroje aj za 2000€).

    Momentálne pre mňa nie je podmienkou čas. Rovnako je to aj dosť vysoká suma, takže sa skôr chcem informovať, aké sú moje možnosti. Veľa chalanov si prácu s Photoshopom na macbooku chváli a rovnako mám ja aj priateľka iPhony, takže by som tam chcel nejako spojiť aj možnosti nového iOS8.

    Za všetky rady vopred ďakuje.

    #393626
    joer
    Účastník (Participant)

    Urcite chod do MacbookuPro 15,4″, nemusi byt zrovna s Retinou. Ta cena sa ti vyplati a zaplati v neporovnatelne kvalitnejsej práci ako na Win na Asuse. Co sa tyka Adobe baliku, ano mnohy tvrdia ze uz je to jedno na kej platforme idu, mne sa to po tych rokoch stravenych na Macoch a s Adobe produktami nezda, na Macu su ich produkty take intuitivnejsie, ale to je prepojenim celeho systemu Applu, ci uz sa prepinanim medzi obrazovkami /Mision control/ alebo aplikáciami, Drag end dropom atd. Skus a uvidis, nehovoriac o kvalitnom dielnskom spracovani Apple vyrobkov. Kazdopadne si tam daj aspon 16 gb RAM a SSD disk.

    #393630
    Lens
    Účastník (Participant)

    Tak ako pise joer. urcite 15” Rocnik v podstate akykovek unibody tj. od roku 2008. Ci uz tie prve s grafikami 9400 + 9600 ( stale podla mna dost vykonne a zaroven dost lacne) alebo novsie. ale tak ako pise joer idealne je model kde uz napchas 16gb ram. a ssd vyrazne pomoze. ak sa ti postasti vhodny stroj kupis za 500-700€ do 200-300 das doupgradu ssd a ram (nemusis hned) a mas stroj na par rokov.

    #393635
    dfx
    Účastník (Participant)

    Odporucam 15″ MBP od mid 2012, teda tie, co maju grafiku aspon geforce 650m. Predchadzajuce bud maju iba dvojjadrovy procesor alebo na nich odchadza grafika. Ak sa da, tak radsej 16GB RAM. Na retinovych sa neda upgradovat. Na tych bez retiny treba upgradovat RAM na 16GB a dat ssd disk.

    #393643
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Este sa da zohnat minulorocny model 15″ MBP Retina za fakt dobru cenu od 1660,- (napr. tu – http://istores.sk/products/Apple-MacBook-Pro-15-inch-Retina-quad-core-i7-2-0GHz-8GB-256GB-SK)
    A za 2000,- mas toto s dvoma grafikami – http://www.mzone.sk/apple-macbook-pro-15-retina-core-i7-2-2ghz-16gb-256gb-flash-7044
    Ak ten MBP nepolejes, alebo s nim niekde netresnes, tak ti vydrzi minimalne 4 roky, co je nejakych 40€ mesacne.
    Ja osobne mam ostatny model 15ky s dvoma grafikami a je to neuveritelne rychly stroj. Teraz som graboval stare VHS kazety a konvertoval vystupny mpeg2/5000 kbps na mp4. 90 minutove video sa skonvertuje za 11-12 minut…

    #393645
    joer
    Účastník (Participant)

    hm, hned tuna zaujimava masinka za dobru cenu

    https://www.macblog.sk/forum/discussion/48047/

    #393675
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    na webdizajn a grafiku vseobecne urcite odporucam riadny IPS monitor, ktory sa da kalibrovat. Smejdy typu Acer, Asus, Benq apod. nie su monitory na grafiku, tie su dobre do kosa.

    Eizo, Apple Cinema, prinajhorsom hi-end Dell. Bez debaty musi byt IPS typ displeja s LED podsvietenim, samozrejmostou by mala byt minimalne kalibracna sonda na monitor, pre tlacene materialy a natlacky samozrejmostou spectrofotometer, standardom je v tomto smere i1Pro. Nemusis kupovat novy spektrofotomer, da sa zohnat aj pouzity na eBay, urcite vsak bez UV filtra (osekava vlnove dlzky v modrom az fialovom spektre, na natlacky nepouzitelne).

    V pripade kvalitneho monitora je skutocne jedno, kolko ten MacBook Pro bude stat, osobne povazujem vybavu za 3000 uplne prijatelnu, ked to je na pracu. Takato zostava MUSI na seba zarobit, ak to nedokaze ani za 2 mesiace, potom stoji za zamyslenie, ci nie je lepsie ist kopat kanaly :)

    Urcite ale MacBook Pro so 16 GB RAM (minimum), SSD (alebo FusionDrive) a samostatnou grafikou, nie Intelackou (ta ma byt len doplnkova). A ten riadny monitor alebo rovno 2, to je snad bez debaty.

    #393680
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Iris Pro by nestačila?

    #393731
    majdy
    Účastník (Participant)

    Na webdizajn by Iris viac než stačila.
    Mnoho ľudí uprednostňuje na podobnú prácu práve integrovanú grafiku oproti sekundárnej. V niektorých úkonoch, keď sa človek nehrá môže byť prospešnejšia ako sekundárna.

    #393795
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    na 3D akceleraciu v Photoshope ale bude pomala, ak sa robi trebars aj nejaka vizualizacia obalu na krabicku tak je to katastrofa.

    V kombinacii s 2 monitormi, Retinou a Photoshopom uz Intelackej grafike dochadzaju sily a ma problem.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.