Applescript & iCal (Awaken) & JOJ — Vyriesene stahujte

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Applescript & iCal (Awaken) & JOJ — Vyriesene stahujte

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #57228
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    pozeral som dnes panelak a vsimol som si ze JOJ pouziva presnu sablonu na uchovananie .FLV suborov.
    ako to vidite na tomto odkaze:
    [video src="http://n03.joj.sk:80/storage/up/tv/2008/04/02/2-083368-0031_part1.flv" /]

    http://n03.joj.sk:80/storage/up/tv/%5Brok%5D/%5Bmesiac%5D/%5Bden%5D/%5Bkod_panelaku-poradove_cislo%5D

    napadlo mi ze by sa to dalo automatizovat a pozerat relacie cez VLC (ten .flv subory pusti) a ovladat IR OVLADACOM

    keby niekto dobre vedel applescript nebol by to pre neho problem, nasledne by sa to dalo automaticky spustat cez iCal alebo Awaken.

    predstavujem si skript ktory by sa v konkretnom case spustil (iCal, Awaken), doplnil adresu o aktualny datum (rok, mesiac, den) a poradove cislo epizody a subor stiahol, mozno nejake bonusy, zeby ho ja spustil a tak…

    Tak co, najde sa niekto, kto by to urobil, nemuselo by sa to pouzit len na panelak, ale aj na take automaticke spustenie vecernych sprav, pozeranie z postele a po skonceni uspanie pocitaca

    #122247
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    No vidim ze sa tu nikto nehlasi. Ked som napisal ten predchadzajuci post, zacal som sa s tym hrat a ucit sa apple script uplne od zakladu. Fakt sa lahko uci (urobil som to za cca 6 hod). Pouzival som iba materialy z official Apple stranky:

    http://developer.apple.com/documentation/AppleScript/Conceptual/AppleScriptLangGuide/introduction/ASLR_intro.html#//apple_ref/doc/uid/TP40000983-CH208-SW1

    Podelim sa s Vami o vysledky mojej prace ;)

    Upozornenie: musite mat nainstalovany “Speed Download” aby vam to stiahlo (nie je zadarmo)

    Su to 4 applescripty, precitaju aktualny datum a podla toho stiahnu dnesnu alebo vcerajsiu relaciu televiznich novin alebo panelaku
    (ak niekedy JOJ preskoci niektory pracovny den a Panelak neodvysiela, skript prestane fungovat ;(((, ale Noviny budu)

    Ak si chcete zo skriptu urobit applikaciu, na ktoru ked poklikate automaticky stiahne subor, ulozte si to (Save As…) ako “Application”

    potom si ju mozete naplanovat cez Awaken. Vytvorite si novy alarm typu “Task” a dropnete *.app. Problem je len ten, ze sa to pred spustenim spyta co to naozaj pustit, nevie to niekto odstranit????

    http://rapidshare.com/files/104937311/TV_JOJ.zip.html

    #122248
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Chcel by som este panov programatorov poprosit o radu. Aby to bolo uplne dokonale. Predstavujem si to tak, ze sa mi rano pusti komp (awaken), v nom skript (stiahnu sa Noviny) a po stiahnuti sa pustis vo VLC fullscreen.

    Do skriptu treba dopisat nejaku slucku na kontrolu stavu stahovania (v Speed Download) (pozeral som, funkcia tam na to je) a potom spustit ten stiahnuty subor (nazov aj cestu predsa vieme) vo VLC fullscreen.

    nepomoze niekto??

    #122269
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Keby že to zmestíš do jedného apple scriptu, aby som nemusel riešiť ďalšie 4 súbory bolo by to použiteľné. Samotný OS X má v sebe časovač spustenia a vypínania. Ešte by som ti poradil aplikáciu Super Shut Down, neviem či ti však pomôže ale dajú sa tam nastaviť vykonávané operácie pri úlohách ako vypnúť/zapnúť Mac.

    Ja zas riešim v Apple Script pre :

    Zálohovanie Time Machine mobilne: samozrejme, že nik nevláči zo sebou externý fireware disk, keď je mimo. Takže, by som si predstavoval zálohovanie tak, že by som to zapol, zistilo by, že má zálohovať na sparsce bundle disk a to by aj vykonávalo. Prišiel som do štádia, kedy mi už primoutuje disk, zapne sa proces zálohovania, ale ten sa po chvíli skončí a zálohovanie sa nekoná a potom to už skrátka nefunguje. Iba pripojí disk a nič viac.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.