Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Time capsule + vigor draytek 2820 = pomalý internet
- This topic has 14 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 12 years, 4 months by marcok95.
-
AutorPríspevky
-
10. augusta 2012 o 16:30 #87701marcok95Účastník (Participant)
Zdravím,
doma mám vigor draytek 2820 ako router a na tom napojený TC. Na WIN ide internet ako má, ale na Macu je to strašné… Skúšal som reklamovanie macu, reinstall no nič nepomohlo… Ten kto mi zapájal net sa vyhováral že Telekom má preťaženú sieť tak to ide pomaly – čo je riadna blbosť keď na WIN to ide ako má…
Neviete mi poradiť? Mám pocit že je to zle nastavené…
Nastavenia iCloud: Funkcia prístup na môj mac je pomalá pretože na oby dvoch je zapnuté DHCP + NAT. – také niečo mi tam píše. No keď som vypol DHCP + NAT tak mi nešiel internet…. :/ fakt neviem čo s tým… a kvôli tomu nenávidím svoj mac – radšej si zapnem ntb s WIN a idem…
Ak mi niekto pomôže finančne ho odmením na PayPal :))
10. augusta 2012 o 18:19 #321355modemwÚčastník (Participant)Sam mam vigor od telekomu avsak pouzivam airport express namiesto time capsule.
najskor si vymedzme pojmy:
DHCP je sluzba, ktora ti prideluje IP adresu vsetkym zariadeniam, ktore sa chcu pripajat na net, vratane time capsule. Ak vypnes DHCP na vigore, nijake zariadenie nedostane IPcku a tym padom nefunguje internet (mozes si nastavit IP adresy manualne ale to uz nie je ako sa hovori „user experience)
Co sa tyka NAT, tak to je to, ze ti preklada IP adresy z vonkajsej na vnutornu atd. (vid vikipedia, inak by to bolo na dlhsie).
1. riesenie
Ja pouzivam vigor 2700 takze u tvojho neviem, no ak mas moznost tak vo vigore si nastav nieco ako demilitarised zone DMZ – to ti umozni, ze 1 pocitac bude akoby „priamo napojeny“ na vonkajsiu IPcku – toto ti doporucujem ak chces na to pripojit time capsule a potom vsetko dalsie az na time capsule. Tym padom, vsetka prichadzajuca komunikacia (na akomkolvek porte) bude presmerovana na time capsule.Ak nemas polozku DMZ, potom urcite budes mat port forwarding, vyber port range ak mas moznost a nastav vsetky porty, t.j. od 1 po 65535 a nech sa to forwarduje na IP adresu time capsule.
note: pri tomto rieseni budes mat IP adresy priradovane pomocou time capsule
2. riesenie
na time capsule vypni DHCP a to tak, ze v airport utilite nastavis bridge mode, time capsule bude spolocne s ostatnymi zariadeniami prijimat IP adresy od vigor routera. time capsule sa bude spravat ako switch s wifi access pointom (samozrejme, disk budes moct pouzivat)snad som pomohol :-)
10. augusta 2012 o 20:58 #321369marcok95Účastník (Participant)2 riešenie som už skúšal… to nepomohlo…
S prvým riešením sa nejdem s**ť… Ale ináč diki :) Zostanem pri WIN :D Ale nie, zavolám nejakého technika…
Dik:)
10. augusta 2012 o 21:58 #321372FotroÚčastník (Participant)modemw
Prosim Ta, mozes porovnat Vigor a Time Capsule ako routre?1) rychlost internetu je rovnaka? Myslim, keby si vynechal Vigor – a TC zapojil priamo na dsl pripojku? Ak si to takto neskusal, nemohol by si niekedy vo volnom case urobit kratky test? Som velmi zvedavy.
2) WIFI ma rovnake pokrytie (+kvalita a sila signalu) pri Vigore aj pri TC? Ake budu realne rychlosti, TC ma ,,n“ WIFI … – malo by to byt lepsie, ale tieto informacie som nikde nenasiel (priame porovnanie).
Mas kombinaciu, o ktorej asi rozmysla viac ludi a tymito informaciami (presnymi) by si urcite pomohol.
DSL od Tel….. ma vela ludi a v pripade Magio TV musime pouzivat Vigor.Este ma napadlo. Isla by Magio TV aj v pripade, ked by bola zapojena ako prva TC a do nej Vigor? Je to vobec mozne takto zapojit? TC by robila router + WIFI a z Vigora by bol kabel iba do Magioboxu.
Budem rad, ak sa podelis o svoje skusenosti, vedomosti … ;-))
Dik
11. augusta 2012 o 0:03 #321383marcok95Účastník (Participant)Pokrytie na TC je lepšie – podla mňa :) TC nie je router, čiže nedá sa zapojiť na DSL. Preto tam mám VIGOR.
11. augusta 2012 o 10:52 #321403FotroÚčastník (Participant)Doteraz som si myslel, ze TC je ADSL router, ale po tvojom prispevku som trochu patral – a veru mas 100% pravdu.
Bolo by mozne zapojit TC na Vigor 2700 a mat funkcne Magio TV?
Na Vigore su porty 3 a 4 upravene pre Magio TV.Moze niekto potvrdit, ze to bude funkcne?
Ako treba nastavit Vigor a TC?
Dik
11. augusta 2012 o 10:57 #321404MoRFiÚčastník (Participant)Fotro: TC musis mat jednoducho zapojene za Vigorom a Magio STB do Vigora. Mozno by to slo aj za TC ak by si zapol na TC bridge, teda vypol DHCP a NAT, ale velku nadej tomu nedavam. To su len moje teorie.
12. augusta 2012 o 9:02 #321474modemwÚčastník (Participant)Ja osobne by som sa ani nesnazil obist ten telemom router. Neviem ako 2820 ale 2700 ked mas magio a odblokujes si admin ucet tak su tam pekne moznosti nastavenia.
12. augusta 2012 o 18:19 #321537gmanÚčastník (Participant)a nie je jednoduchsie ako napisal Fotro vykaslat sa na cely draytek a routovat rovno TC, ktore ma nie len n-kove wifi, ale ho hlavne pouziva na obidvoch frekvenciach a tym padom rychlejsie?
mam pocit, ze to mas zapojene ako skrabat sa cez hlavu.
Kombinacia DHCP a NAT asi nie je nevyhnuta. lebo doma NATko ani nepotrebujes. pokial nemas pevne IPcky DHCP je nevyhnutnost. inac to nema preco fungovat.
je to zvlastne, lebo pri mojich doterajsich skusenostiach, vzdy to bolo Win, ktory narozdiel od OSX mal problem so sietami ako takymi. ci uz pevnymi alebo WiFi12. augusta 2012 o 19:09 #321548poperÚčastník (Participant)gman: citaj
Doteraz som si myslel, ze TC je ADSL router, ale po tvojom prispevku som trochu patral – a veru mas 100% pravdu.
DSL od Telekomu ma vela ludi a v pripade Magio TV musime pouzivat Vigor12. augusta 2012 o 19:11 #321549cthulhuÚčastník (Participant).
12. augusta 2012 o 19:36 #321553poperÚčastník (Participant)magio (nie satelitne) bezi na microsoft living room
satelitne bezi na linuxenechapem, preco telekom nemoze spravit magio ako klasicke zariadenie (z pohladu LAN)
12. augusta 2012 o 20:29 #321556gmanÚčastník (Participant)TC je len router. ono civilizovane krajiny ADSL uz davno nem, ale to je bohuzial nasa smola. OK, vigor nemozes vyhodit, ale to predsa neznamena, ze na nom musi bezat wifi. skus to tak, ze TC zapichnes do vigoru, ktory pouzijes len na konektivitu a nechaj, nech to routuje TC. a spomalenie netu moze byt zapricinene NATkom, ktore naozaj nepotrebujes.
Takze: vigor nechaj vigorom, nastav na nom DHCP a nic ine. donho zapoj TC a na tom sprav config na WiFi a uvidis.12. augusta 2012 o 20:31 #321559cthulhuÚčastník (Participant).
12. augusta 2012 o 20:37 #321560gmanÚčastník (Participant)ano, to som zabudol do toho konca napisat. dakujem ;)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.