tablet pre syna a manzelku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes tablet pre syna a manzelku

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #95494
    tomankubik
    Účastník (Participant)

    zdravim vsetkych,
    zvazujem kupu tabletu pre syna (4,5 roka) na sledovanie rozpravok na dbru noc, pripadne vzdelavacie hry, casom mozno viac a zaroven (ked drobec zaspi) pre manzelku na browsovanie, youtube a facebook.
    Vzhladom na okolnosti (obava o kratsiu zivotnost vplyvom synovho veku) premyslam nad:
    1.kupit starsi ipad
    2. kupit lacnejsi android
    3. kupit ipad mini

    Vzhladom na to, ze firmene pocitace mam mac os ja ososbne by som preferoval tuto platformu, manzelke zatial ovladanie nepreslo pod kozu a myslim ze syn si rychlo privykne. Na druhej strane nechcem investovat 200Eur+ na zariadenie na ktore moze synator (nechtiac) po tyzdni pri hre stupit a zaroven nechcem stale riesit telefonicky ze preco to nejde a nieco to stahuje a je to pomale a pod (android)

    velka vdaka za kazdu radu

    #361410
    inspektorko
    Účastník (Participant)

    Moj nepodstatny nazor je:
    Kupit Retina iPad aj starsi alebo pockat na Retina iPad mini./dufam ze Oktober 2013/

    #361411
    FilipHreus
    Účastník (Participant)

    Ja som za 3. – kúpiť ipad mini.

    #361415
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Kup si ho s poistenim. V datarte stoji poistenie na akekolvek mechanicke poskodenie na 3 roky cca 40€ a spoluucast mas 10% z ceny opravy. Ja by som volil ipad mini. Kupil som ho tak s poistenim frajerke a je to perfektne zariadenie ktore mozes drzat v jednej ruke.

    #361416
    re88ne
    Účastník (Participant)

    Tak ak to chces pre syna, ktory ma 4,5 roka volil by som asi iPad mini, kedze “velky iPad” je po chvili citit v rukach a pre 4,5 rocne dieta je to dost vaha na pozeranie aj pol hodiny. A urcite si ho oblubi aj tvoja plovicka, kedze je super mobilny. Ja mam iPad mini stale pri sebe :)

    P.s. Nie je co riesit ;)

    Btw – android neries vobec !
    Kupil som otcovi na minule vianoce prestigio vyssej rady a neda sa to porovnat ani s iPadom 1. generacie
    – velmi pomale
    – nekvalitne spracovanie
    – nie velmi dobry display
    Ak by si chcel kupit kvalitnejsi android tablet musis vysolit od 300€ vyssie a za tie peniaze mas krasny iPad mini aj s “vybavou” alebo takmer 2x iPad 1.generacie a v pohode iPad 2 ci 3

    #361489
    nickey
    Účastník (Participant)

    kupoval som ipad2 pre 5 mesacneho drobca na rozpravky, pesnicky, riekanky. Manzelka ho pouziva v aute, pri papani ale aj pri vareni. Kvalitu neriesim nakolko bol dodzabany od vsetkych vyziv pre deti, dochytany od detskych ruk a funguje po dvoch rokoch stale super. mini by som neriesil prave kvoly velkosti, ked je prelozeny na stole pri malom, mame ho v puzdre od hamy. ked je moc dobabrany uz staci pretriet vlhkou handrou a je ako novy

    #361491
    donald581
    Účastník (Participant)

    Urcite iPad mini kvoli váhe

    #361492
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Z vlastni zkusenosti s ipad 2 a iPad mini doporucuju mini. Kvuli velikosti a vaze a navic na nem pujdou nainstalovat i novejsi veci, coz u ipad 1 tak jiste neni. S mensim tabletem nema 4 lete ale ani mensi problem. A je to i pohodlnejsi pro dospeleho.

    #361497
    radovan192
    Účastník (Participant)

    dam aj ja svoju skusenost: dcera ked mala 4 a pol roka tak som domov kupil iPad 2, momentalne je to 1 a pol roka co sa s nim hrava … hlavne malovanie, nejake hudobne nastroje, prip. hry. Hmotnost nikdy nebola problemom, teraz dokonca 1 rocny syn pozerava na youtube nejake pesnicky pre deti, ale iba pozera, nechyta :))) na browsovanie a FB uplne v pohode, aj ked s iPadom mini so sa hral iba chvilku, a az take zle to tiez nebolo

    retina zatial nie je dovod na upgrade, nakolko ipad 2 zatial vystacuje na vsetko, co treba

    za mna urcite “velky” iPad

    #361499
    raul
    Moderátor

    Urcite by som nekupoval starsi ipad – ak, tak vsetko len najnovsie… Potom si uz clovek zvazi, ci ipad mini, alebo ipad. A v tomto pripade by som isiel do ipadu mini, pretoze je skvely aj pre dospelych a pre deti o to viac.

    #361506
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Problem velkeho ipadu pro deti je, ze jsou pri manipulaci s nim mene obratne a snadneji jim vyklouzne na zem. Ten mini je prece jen lehci. A zejmena retinovy ipad je dobra vaha. Jinak at uz koupis co koupis, dopprucuju priplatit si par eur a koupit s pojistenim, jako to nabizi nay a tusim i alza. Kdyz dojde k nahodnemu rozbiti, v obchode bez reci a zkoumani vymeni. V pripade tebletu pro deti bych to urcite zvazil. Kolegovi to uz zachranilo prachy za mesic stary tablet ;)

    #361533
    tomankubik
    Účastník (Participant)

    dakujem velmi pekne vsetkym za nazory. Takze takmer naisto pojdeme do iPad mini. Maly dnes zahlasil, ze “od Jeziska chcem taky pocitac ako ma Jakubko /sused/ ale s jablckom, ale cierny s jablckom, lebo biely je babcensky” takze je rozhodnute. este raz vdaka

    #361542
    igino
    Účastník (Participant)

    K iPadu mini len toľkoto: Retina mu nechýba. Tie body rozložené na menšej obrazovke sú celkom fajn. iPhone4S mám s retinou, MacbookPro 15″ tiež s retinou, ale na iPade mini mi skutočne nechýba. Na tú vzdialenosť, keď to držíš v rukách, je displej pekný. A voči iným platformám je hlavne farebne dobrý, široké pozorovacie uhly a tak. A ja osobne by som opäť dal prednosť mini pred klasickým kvôli váhe a veľkosti. Mal som iPad2 a tú váhu večer cítiš aj pri len takom obyčajnoom browsovaní pred telkou. iPad mini kľudne jednou rukou.

    #361553
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    Veľa ľudí tu hovorí iPad mini a tiež sa prikláňam k tej možnosti. Určite neprehlúpiš ak kúpiš práve ten.

    Dodatok zo života – U môjho kamaráta má jeho mamina iPad 2. Kupovala ho ešte dosť dávno, hneď ako vyšiel. Používa ho ona, ale behá s ním veľa krát aj ich maličká, ktorá má tak 5 rokov, niekedy aj jeho brat, ktorý má okolo 12 a iPad je úplne v pohode, stále bez problémov funguje a nie je nejaký dotlčený alebo tak :)

    #361558
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Skor sa ale nikto z Vas nezameral na to ze tomankubik nechce davat viac ako 200 co pri ipade mini (novom) aj s poistenim uz urcite presvihne aspon o 100 E. Ja osobne mam doma mini a nedam nanho dopustit ci uz vykonovo alebo prenosnostou. No zvazoval by som u teba kupu jazdeneho pripadne od niekto kto ho vybral v CSOB. Ich cena sa pohybuje niekde okolo 220-250 EUR a kedze je to aj pre dieta asi by som riesil bielu farbu kde skrabance na hliniku nebudu az tak viditelne ako to je pri Slate verzii. nasledne nejaky pevnejsi obal ktory ma aj zadnu stranu pevnu. Tu je jeden z ebayu ktory mam ja, cena je bezkonkurencna a spracovanie podla mna neurazi. Nieje to nic super ale este raz je to pre dieta a urcite nechces aby sa ti znicilo drahe 30-40 E puzdro.

    http://www.ebay.co.uk/itm/190805461515?var=490135690217&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.