problém so signálom – orange – iphone 5

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes problém so signálom – orange – iphone 5

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90341
    tomykar
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    mám problém so signálom na novom iPhone 5 z orangeu, teda nie som si istý, či je to problém iPhonu alebo problém Orangeu. Doma (na Košickom sídlisku) som mal vždy problém s 3G signálom a majú ho aj ostatní členovia rodiny, ktorí nemajú iPhone – 3G signál je na niektorých miestach v byte veľmi slabý, prípadne vypadne a v rohu zasvieti EDGE. To samo osebe nie je problémom, ak je telefón schopný plynulo prejsť na EDGE signál bez prerušenia hovoru a pod. Avšak cca pred týždňom som začal uvedený problém väčšmi pociťovať, keďže namiesto EDGE ikonky mi na iPhone po výpadku signálu 3G začalo svietiť hlásenie “žiadny signál”, prípadne mi odpájalo aktívne hovory, ľudia sa mi nevedeli dovolať (veľmi slabý resp. žiadny 3G signál) a pod. Jednoducho mi to začalo strpčovať život, čo som doposiaľ nepociťoval.

    Nahlásil som problém Orangeu, následne mi z linky 905 asi po 3 dňoch volali, že boli technici vykonať merania a zistili problém s 3G pokrytím, o ktorom však už aj predtým v tejto lokalite vedeli. Údajne by som však relatívne dobrý signál mal mať aspoň v okolí okien (čo nie je žiaľ pravda). V budúcnosti uvažujú o zlepšení signálu, nie však až v takej skorej budúcnosti. Na to, prečo mi iPhone po výpadku 3G signálu občas vyhodí hlášku žiadna sieť a nedokáže sa prepnúť plynulo na EDGE mi vysvetliť nevedeli. Vtedy som si uvedomil, že mojim skutočným problémom nie je nedostatočný 3G signál, ale občasná neschopnosť prechodu telefónu, simkarty alebo čohokoľvek, z 3G na EDGE.

    Problém sa vyskytol od jeho spororovania cca 5x. Situácia je stále tá istá : 3G signál vypadne, naskočí žiadna sieť a ja mám možnosť buď VYP/ZAP telefón, alebo aspoň režim lietadlo, kedy mi buď naskočí 3G sieť alebo párkrát naskočila aj EDGE. Potom je deň – dva pokoj a opäť fungujem na plynulých prechodoch z 3G na EDGE v prípade výpadku 3G signálu.

    Spočiatku som bol presvedčený, že je chybný iPhone, avšak mimo domu (reklamovaného miesta) kde som prvýkrát spozoroval tento problém, som sa s týmto nikde nestretol (a to mám slabý signál aj v niektorých iných častiach mesta – najmä v historických budovách a v práci, čo je normálne a problém tam má každý).

    Nemám iný iPhone 5, aby som mohol vyskúšať, či to robí aj tam… opakujem však, že nikde inde mimo domu sa mi nestalo, že by telefón nevedel prejsť plynulo z 3G na EDGE signál a že by sa na iPhone zobrazilo hlásenie “žiadny signál” či odpojilo hovor. Orange bez toho, aby som vyskúšal SIM v inom telefóne môj problém zrejme riešiť nebude, telefón nechcem odoslať na reklamáciu (lebo svoj iPhone 4S som predal a z iného telefónu ako iPhonu ošediviem ) a ja skutočne neviem v čom môže byť problém – aj keď chlapík z linky 905 vyslovil dohad, že by to mohla byť chyba telefónu, čomu však odporuje vyššie uvedené, a síce že na inom mieste ako doma, kde som problém spozoroval, sa popísané ťažkosti nevyskytujú. Snáď mi niekto bude vedieť poradiť, resp. snáď sa s tým niekto stretol. Ďakujem.

    #336935
    Hofo
    Účastník (Participant)

    Presne ten istý problém som mal aj ja.Stále padali hovory,nedostupnosť… Myslel som si že je to slabím signálom u nás doma ale bol som aj vo väčších mestách a tam to isté. Dal som telefón reklamovať a do 3 dní mi prišiel nový. No ale doteraz som nemal čas si prehodiť veci do 5 takže ti neviem povedať či to bolo iPhonom alebo nie.

    #336938
    iTuxx
    Moderátor

    Neda sa vypnut 3G a pouzivat iba GSM? (novsi iPhone ako 4ku som nemal, tak neviem a na tej sa to dalo, sam som to tak pouzival)

    #336939
    Raduz
    Účastník (Participant)

    Moze to byt kludne problem iPhone 5. Ja som tiez menil koli tomu iPhone 5, lebo som mal problem s padanim hovoru, sekanim a podobne. Po vymene za novy kus uplne v pohode vsetko slape…

    #336943
    tomykar
    Účastník (Participant)

    A kde ste to reklamovali? A ako im to dlho trvalo? Bojim sa ze im to bude trvat mesiac a ja bez iphonu osediviem s nejakou mlokiou. Hlavne ked je teraz nedostatok iphonov.

    Da sa vypnut 3G ale nekupil som si telefon za 660 na pausal s viazanostou aby som sa musel obmedzovat. Takze zrejme to budem musiet reklamovat ale asi az ked ich bude dostatok.

    #337103
    mtone
    Účastník (Participant)

    Ako som uz pisal pri recenzii na iPhone 5, tiez som prestal pouzivat 3g (orange). Podla mna je to chyba operatora, lebo ked sa pohybujem v rakusku, madarsku, prip BA, tak som nemal najmensi problem, ale napr okolie ZH, ZV sa mi niekolkokrat stalo, ze som ostal uplne bez signalu. Po vypnuti 3g nemam najmensi problem. Predpokladam, ze urcity vplyv ma aj hlinikova konstrukcia iPhone 5, lebo na druhom iPhone 4s aj ked mam casto iba jednu, dve ciarky, ide vsetko plynulo.

    #337107
    tomykar
    Účastník (Participant)

    Takze tiez problem s tym ze neviem plynulo prejst z 3G na 2G ako som popisoval vyssie ? V ktorej recenzii sa o tom pise ?

    #337114
    mtone
    Účastník (Participant)

    To som len spomenul v prispevku pod recenziou k iPhone 5, rozhodne 3g mi vobec nechyba kedze uz skoro vsade je wifi a na telefonovanie to nema ziadny vply a este mi omnoho dlhsie vydrzi aj baterka :)

    #337151
    mac_rookie
    Účastník (Participant)

    Mne sa toto stava tiez, byvam na kraji sidliska (NR) kde je slabsie pokrytie a par krat sa mi uz na iPhone 5 stalo ze sa neprepol z 3G na EDGE a svetilo mi len “NO SERVICE”. V jednom pripade som musel telefon restartovat, inak vzdy postaci vypnut 3G.

    Riesim to vypinanim 3G ked som doma, kedze vyuzivam wifi. Nikde inde som problem nezaznamenal.

    #337199
    Hofo
    Účastník (Participant)

    No hej ale keď ti každý hovor minimálne 3x preruší a ty musíš chodiť telefonovať s 700e telefónom von tak to nieje moc dobrý pocit :D. Najhoršie že zobral som si starú 4 a všetko v poriadku. Tak neviem v čom to može byť.

    #337783
    tomykar
    Účastník (Participant)

    Mno po ďalšom cca týždni testovania som zistil, že sa problém vyskytuje skutočne iba na jednom mieste .. z toho usudzujem, že je to chyba Orangeu, nie telefónu (keďže biedny 3G signál zažívam aj inde ale nikdy nevypíše NO SERVICE”) .. hanba Orangeu.

    #347833
    MartinAPPLE
    Účastník (Participant)

    To nie je problem jedneho miesta, mam 3ks iphone5 a vsetky stracaju siet, jeden dokonca ani nenapise NO SERVICE, ukazuje ze ma siet ale nedovolam sa aj tak. Jobs si zobral apple do hrobu.

    #348087
    peter staffen
    Účastník (Participant)

    TamMal som iphone 5 jeden tyzden a po tyzdni telefonovania mojich znanich ze co mam s mobilom ,ze kde som a veci podobne som zistil ze nieco nieje v poriadku.predtym som mal 4s aproblemi nastali ked som presiel na patku. Orange ma presviecal ze to je sietou ale ked som dal frajerkyn iphone vedla mojho a ona mala plny signal a ja ziaden tak povedali ze to bude zlou kartou tak ju vymenili.potom som sadol do auta a u nas na dedine som nestastne zapadol v z robmiaveji snehu a chcel som zavolat traktor ale marne nebola ziadna siet a to pred dvoma rokmi postavil orange novy vysielac,tak to uz bola posledna kvapka mojej trpezlivosti.Mobil som vypol a znovu zapol a signal bol okamzite plny.DALSI PROBLEM S ORANGE NASTA PRI REKLAMACII MUSEL SOM ODCESTOVAT DO NEMECKA TAK SOM DAL CELU KRABICU PLUS BLOK O ZAPLATENI BRATOVI A NECH tam idea to som nemal robit. Povedali ze to musim iba ja osobme zase nervy mi vyskocili na maximum. To uz kde smked anie

    #348088
    peter staffen
    Účastník (Participant)

    Takze mobil nevyreklamovany ja odcestovany na mESIAC V NEMECKU A HLAVNE ZE PAUSAL V ORANGE PLATIM A NEMAM ANI MOBIL. Nespokojny som s pristupom orange ze ma tyzden presviecali vypadku siete potom o poruchr sim karty a ta reklamacia to je gol. Chcel by som vediet ci taketo podmienky mame len na slovensku alebo je to v celom svete.prepacte za pravopis mam xperiu ale aspon ma signal

    #348089
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    peter: skus sa ist opytat do apple store v nemecku(ak nejaky poblizku mas) povedz im ze mas taky problem ci ho nevedia oni vyreklamovat. Ak ano tak zavolas bratovi nech ti ho posle.

    #348130
    peter staffen
    Účastník (Participant)

    Takze mobil nevyreklamovany ja odcestovany na mESIAC V NEMECKU A HLAVNE ZE PAUSAL V ORANGE PLATIM A NEMAM ANI MOBIL. Nespokojny som s pristupom orange ze ma tyzden presviecali vypadku siete potom o poruchr sim karty a ta reklamacia to je gol. Chcel by som vediet ci taketo podmienky mame len na slovensku alebo je to v celom svete.prepacte za pravopis mam xperiu ale aspon ma signal

    #348202
    Anonymný
    Neaktívny

    Ja som mal tento isty problem. Casto mi vypadaval 3g signal alebo aj signal vseobcne, pripadne padal hovor. Potom mi zacalo haprovat Lock tlacidlo a nakoniec prestalo fungovat uplne. Dal som ho 7.2. na reklamaciu do Telekomu. Pouceny z predchadzajucich reklamacii v Orangei vybavenych do 5 pracovnych dni zufalo cakam do dnesneho dna bez iPhonu.

    #349001
    Anonymný
    Neaktívny

    Tak a presne po 3 tyzdnoch to Telekom vymenil za novy kus. :)

    #349002
    anakinzlo
    Účastník (Participant)

    Ja mam to iste …iphone mam prvy krat a skvely mobil to je. No hned ako som ho v Telekome kupil,tak x krat že ziadna sieť,proste na par hodin ziadny signal,..hlavne ked potrebujem s klientami hovorit,dohodnut sa atd,tak nemozem. Tak dva tyzdne trvala reklamacia,.poslali do čiech,vraj našli problem,tak soft nanovo prepalili a ze uz to šlo,tak vcera(piatok) do vratili opraveny,tak som sa tešil. No dnes rano ked som mal ist na služobku,tak zas. Takze mi to pokazilo plany na vikend,lebo bolo surne aby som sa mohol spojit. Tak ako neviem,..tak som dnes ho dal zas reklamovat,kamos co robi v Telekome v Poluse len kukal,..proste opreveny ho poslu zas tam,…tak neviem co tam moze byt zle.Lebo aj simkartu menili 3krat,..takze som dost smutny,sklamany. Tak si počkam kym ho zas vratia,..

    #349459
    Anonymný
    Neaktívny

    Zrejme ti uz daju novy kus.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.