MacBook, mám počkať?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MacBook, mám počkať?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55190
    Maco
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás, zrovna riešim dilemu. Do tohto pondelka som v USA, takže by som si tu vlastne mohol kúpiť MacBook (vyjde omnoho lacnejšie), a “prepašovať” ho domov na Slovensko. Čo ma ale trápi je, že onedlho vyjde Leopard a tiež sa bojím že budú MacBooky nejako updatované. Takže, čo by ste spravili na mojom mieste vy? Kúpili by ste si MacBook v USA a užili lepšiu cenu, alebo počkali, kúpili si ho v SR, a užili by si Leoparda a väčšiu “bezpečnosť” (napríklad pri reklamácii a pod.)?

    #110347
    Mac
    Účastník (Participant)

    Osobne nepredpokladám upgrade mac bookov, nedávno im zvýšili RAM-ky, ale môj názor neber smerodajne. Ja by som si vypočítal, či ma vyjde lacnejšie kúpiť v USA a potom dokúpiť Leoparda (malo by to byť lacnejšie), alebo počkať a na Slovensku. Ale upgrade by som neočakával.

    #110348
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    Mozno pride len nejaky faceliftovy upgrade. A mozno sa zlepsia parametre a cena pojde dole, ako u ipodoch. A mozno pridu nove cinemy :) A mozno nove nic nebude, len leopard. A mozno uz taku sancu aku mas teraz nebudes mat nikdy (byt v usa a kupit macbook) ;) ..bon voyage

    #110353
    nemo
    Účastník (Participant)

    Tezko. V blizke dobe se podle me nic nechysta. Apple nedavno vychrlil nove iPody, iMac, ma spoustu prace s Leopardem. Pred koncem roku by snad mohlo byt neco noveho.

    Ja jsem tedy necekal a Macbook koupil.

    #110379
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Standardna otazka mam pockat alebo kupit teraz? …. standardna odpoved na to, ktora uz bola vela krat povedana.

    Treba sa skor pytat ci to potrebujem a na co to potrebujem?

    Proste som potreboval novy MBP bol december 2006 “osobne tvrdo makam na booku” takze som ho potreboval hned nie o mesiac ani nie o pol roka. Tak som ho musel kupit ihned. Nekupoval som si to ako hracku ale cisto na pro pracu.

    Cize jasna odpoved ked potrebujes MB kvoli niakej praci tak netreba moc rozmyslat treba kupit. Ale ked si kupujes MB len kvoli tomu ze sa ti paci ci na zabavu tak pockaj na Leopard “vravi sa ze v oktobri vide” oktober uz je co ty vies mozno vide snim aj MB Santa Rosa.

    #110380
    Maco
    Účastník (Participant)

    Obávam sa, Macker, že si ma nepochopil. Toto nie je štandardná otázka, akú si tu možno videl X krát. Ja sa Vás tu pýtam kvôli tomu že tým že by som si ho kúpil teraz nezískam len to že ho budem mať skôr (o to mi, popravde, vôbec nejde – mesiac je pre mňa nič), takže je tvoje uvažovanie o tom “načo a či ho zrovna potrebujem” je, myslím, úplne zcestné.

    #110382
    crumar
    Účastník (Participant)

    Maco:
    Tvoja otazka JE standardna a riesi sa na kazdom rohu ;)
    Macker2 Ti to napisal tak ako to je. Ak pozorne sledujes rumory, tak Ti iste neuniklo, ze sa suska o novych bookoch. Otazne je kedy budu. Predpokladam, ze skor ako na buduci rok to nebude. Tazko povedat. Update bookov bude, Intel udava krok. S novym rokom pridu nove procesory+cipove sady, takze ak ten book teraz nevyhnutne nepotrebujes, pockaj. Pokial ho potrebujes teraz a chces usetrit peniaze, doviezol by som z USA. Riesit kupu MacBooka len kvoli Leopardovi je blbost.

    #110386
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Maco ja som ta pochopil tak ho kup usetris 13.000 sk co nieje malo kasli na novy chipset tento je urcite odladeny a Leopard si mozes kupit kedy chces a nebude stat viac ako 4.000 sk cize stale budes v pluse. A nemyslim si ze bude spravne kupovat Leoparda hned 10.5.0 respektive 1.

    Ja som ti pred tym odpovedal s pracovneho hladiska, bo vedsina majitelov macov na nich pracuje. Malo poznam ludi ze si kupi mac iba na zabavu, ale su aj taky bohaci :-)

    #110395
    Maco
    Účastník (Participant)

    Od tých 13.000 si nezabudni ešte odpočítať dane. A naviac, možno sa mi pokazí, jak ho potom budem reklamovať?

    #110397
    crumar
    Účastník (Participant)

    Vsak doklad o kupe budes mat. Na prenosne pocitace… je celosvetova zaruka 1 rok.

    #110405
    jurosik
    Účastník (Participant)

    Odpoviem na otazku polozenu na zaciatku: kupit teraz!

    #110407
    Maco
    Účastník (Participant)

    Ďakujem Vám všetkým za pomoc, už Vám píšem z novučičkého MacBooku. Ja to tiež moja prvá vec od applu a zatiaľ som maximálne spokojný. :-)

    #110409
    jurosik
    Účastník (Participant)

    gratulujem :) uzi si to

    #110411
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Jezis mal si pockat:-)))

    ale nie no vidis ktory si kupil aku verziu ? aspon 2.16 nie? Neboj dobre si kupil rok ma urcite zaruku po celom svete to sa neboj. Ja mam MBP zo Slovnenska a tiez mam iba rok zaruku. A Leopardovi daj este cas neboj neutece ti (aspon sa naucis dobre v OS X a Tiger je do pohody). Uzi si.

    #110419
    Maco
    Účastník (Participant)

    Tak konečne som priletel na slovensko, a už Vám píšem z BA. MacBook je stále fajn, chvíľku som mal problém z nabíjačkou (USA zásuvky), ale nakoniec ma zachránil foťák a jeho rovnaký kábel. :-) Inak mám 2.0, stačí.

    #110443
    swarovski
    Účastník (Participant)

    otazka na Maca, ale aj ostatnych…

    nie su ziadne ine problemy (kompatibilita, wifi standard, ine) a obmedzenia (okrem sietoveho adaptera, to mi je jasne), ked si doveziete MB z USA? funguje vsetko co ma? alebo treba doma investovat do nejakych veci, aby som si ho prisposobil na SK podmienky?

    niekto tu spominal nieco ohladne dane pri dovoze, ako to je presne?

    dik za info

    #110445
    swarovski
    Účastník (Participant)

    viac menej som to uz nasiel vo fore, tak nemusite pisat. jedine, ak by bolo nieco, co este nebolo napisane inde…

    dik.

    #110474
    Maco
    Účastník (Participant)

    Swarovski

    Z kompatibilitou ani ničím iným problém nemám, a nemyslím že nejaký mať budem. Rozdiel je možno tiež akurát že na klávesnici nie sú vytlačené slovenské znaky (ale neviem isto či to na sovensku tak je), no to mi vôbec nevadí. Čo sa týka daní tak čo viem akurát si musíš ku konečnej cene prirátať 8% a pri prevode cez hranicu by si mal tiež zaplatiť CLO, ale šanca že ťa “chytia” a dokážu ti že si si to tam kúpil je myslím horzne malá…

    #110488
    Aleks
    Moderátor

    Na slovensku si môžeš vybrať: buď so slovenskými znakmi alebo anglickými (international)…

    #110517
    titinius
    Účastník (Participant)

    nazdar, akurat perdavam Toshibu Qosmio F30-112, za 30k a chcem kupit macbook 2,16 tu strednu radu = 120Gb HDD, len enviem ci kupit v apple store za cca 32k bez DPH + studentska zlava a -1 rok zaruky, alebo http://www.alza.cz/apple-macbook-bily-white-en-c2d-t7400-13-3-wxga-1gb-sata-120gb-5-4k-dvd-rw-wifi-bt-do-mac-os-x-10-4-d75732.htm
    tu kde je lacnejsi, je mozne ze je tam nejaky rozdiel? cisto teoreticky / prakticky alebo hociaky iny ??? moc by mi to pomohlo , bude to moj prvy Mac a strasne hrozne moc sa tesim, hlavne koli baterke (udajne vydrzi az 6hod,,, ? ) a v neposlednej rade fantasticke pracovne prostredie mobilita design vykon atd atd,,, jedine coho sa bojim je ze bude hrozne “piect”,, niekde sa to tu uz tusim rozoberalo,,,
    hlavne ma zauima vyber predajneho miesta, ci na tom zalezi a kde ho zozeniem najlacnejsi bez straty na valite technickej podpore atd atd,,
    DIKES

    pozeral som ceske vydanie alza softu, moja chyba, najlacnejsie je to v apple store za 34 273,53 po vsemoznych zlavach

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.