Kompatibilita? MAC + LED TV + Bluray Player + USB HDD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Kompatibilita? MAC + LED TV + Bluray Player + USB HDD

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85536
    nubeek
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    nechcem byt OT na tomto “mac” fore. Ale zacinam byt zufaly. Vlastnim Samsung LED TV (UE32D5500) na ktorej by som chcel pozeral filmy (Full HD, DiVX, etc.). Momentalne som fungoval tak, kedze TV ma dva vstupy – USB + USB HDD, ze som pozeral filmy zo stareho HDD (Toshiba 160GB) a vsetko fungoval fine.

    No rozhodol som sa pre upgrade na Western DIgital My Book Essentials 3TB a tu nastal problem. Disk mi nenaslo. Samozrejme som skusal vsetky formaty (Mac OS Journaled, NTFS – fungoval jedine cez FAT32 – lenze to ma obmedzovalo na 4GB max file size). Po nociach stravenych na internete, roznych forach a SAMSUNG supporte som sa nakoniec dopracoval k tomu, ze disk najde, len ak ho rozdelim na dve particie z coho bude citat len prvu ak bude mat 2TB a menej. Povedal som si fajn, co uz. Lenze po presiahnuti 1TB kapacity mi disk nechce citat filmy, kt. boli nakopirovane nad 1TB – tzn. starsie nakopirovane filmy pod 1TB cita, ostatne nie.

    Zacinam byt maximalne zufaly. Preto skusim stastie na MacBlogu. Obcas sa tu najdu chytre hlavy to sa musi nechat. Rozhodol som sa, ze spravim este jednu investiciu. Ak to teda pomoze? A teda moja otazka znie:

    Existuje Bluray (DVD) prehravac (alebo nieco ine), ktory ma support na USB HDD (popripade priamo ten moj WD MyBook E) a dokaze citat filmy? Nedajboze chcel by som vela, ak by ten prehravac podporoval aj 3TB disky?

    Dufam, ze sa najde niekto, kto sa do toho vyzna. Vdaka.

    Pozn.: Nemam moznost formatovat disk inde ako na Macu, kedze PC s Windowsom nevlastnim.

    #309366
    poper
    Účastník (Participant)

    *bluray
    co si nekupis apple tv?
    exfat si skusal?

    #309367
    Mito
    Účastník (Participant)

    nubeek: v podobnej situácii som bol aj ja, len to, že Samsung TV mi nedalo ani možnosť prehrávať Video/Film, len obrázky a hudbu. Tak hľadám niečo ako Bluray (može byť aj DVD prehrávač) čo bude mať internú pamäť okolo 1TB s možnosťou ext. hard diskov a čerešnička na torte, nech je Region Free :D

    #309371
    poper
    Účastník (Participant)

    region free su protizakonne
    roku 2 xs
    http://www.roku.com/
    nie je to dvd ani nema interny hdd ale mozes pripojit externy

    #309381
    nubeek
    Účastník (Participant)

    Bluray, jasne… No do Apple TV nepripojim HDD. Ten Roku funguje len cez wireless? Lebo to si rovno mozem kupit od Samsungu Wireless Adapter a chytat to cez Wifi, ale ja som to chcel spravit tak, ze ten disk proste napojim do telky, alebo prehravaca a pobezi to aj cez neho.

    #309383
    Mito
    Účastník (Participant)

    Akurát som pozeral to Roku, je to dobrá vec až na to, že model čo podporuje Full HD a USB slot stojí cez 100€ a nerátam poštovné… Potom sa viacej oplatí Apple TV.

    Inak nubeek neuvažoval si nad týmto http://www.alza.sk/western-digital-elements-play-2000gb-d265970.htm?
    Síce je to pekne drahé ale tak splní to účel – ja som potom ešte rozmýšľal nad starším Mac Mini (intelácke) a tie prehrávajú Full HD filmy v pohode ale stoja cca 250€

    #309384
    iUser
    Účastník (Participant)

    Riesil by som to cez AirPort Extreme, na ten napojis tvoj kupeny WD a spristupnis ho tak cez AirPort Extreme > Apple TV. Ale nie som si isty, ja mam cez Apple TV spristupneny imac > itunes, mozno sa da spristupnit aj disk cez AirPort Extreme, to som ale neskusal.

    #309386
    onlineman
    Účastník (Participant)

    k HDD: všetky “inteligentné” TV používajú systém FAT32 pre čítanie HDD a USB FLASH. Ako si už spomenul FAT32 má limity (max filesize 4GB, Max # of Files 268 435 437, Max Filename Size 8.3 or 255 characters when using LFNs, Max Volume Size 2TB) nezabúdajme ale že windows nedokáže naformátovať HDD s FAT32 viac ako na 32GB. Niektoré TV dokážu prečítať NTFS, pravdepodobne aj tento samsung. (viac ku NTFS vs FAT na http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm) Disk treba naformátovať sysémom NTFS, mac os štandadne ale nepodporuje ntfs, ak sa aj doinštaluje napr. paragon nie vždy zariadenia to akceptujú (samozrejme treba ísť cez partície a vytvoriť MBR). Ja som sa ináč nepohol len vliezť do systému windows, utilitou od WD vymazať celý disk a vo windowse ho znova alokovať a naformátovať (mám TV Sharp). Kvôli tomu som musel ale aj tak investovať do paragonu aby som mohol kopírovať na HDD s NTFS filmy. S takým veľkým HDD som to ale neskúšal, mám len 250GB WD. teoreticky by teda nemal byť problém aj s niekoľko terovým diskom s NTFS.

    ExFAT sa ani nepokúšaj, je to formát len na veľké karty (myslím od 64GB), ale aj tak to dokáže prečítať iba fotky jpg (firmware TV)

    USB BR alebo DVD nepôjde, pretože treba na to nejaký program, ktorý by si s tým poradil. Jedine že by priamo samsung mal nejaký program v smart tv, čo pochybujem. DVD s *.VOB súbormi ale prehraje, len je to o hubu zistiť kde je začiatok filmu a ktorý jazyk si zrovna vybral.

    Predtým som mal mac mini pripojený na telku, kde som mal XBMC, teraz si zatiaľ vystačím s USB HDD a domácim kinom s BR. Aktuálne ale pôjdem do Apple TV 3. Som ale zvedavý na nový OS X s podporou air play aj videom, ktoré by malo priamo streamovať signál z môjho imacu do ATV 3.

    #309387
    stefan.stefanov
    Účastník (Participant)

    ak si filmovy fanda a nehrnies sa vyslovene len do apple device tak doporucije eshop http://www.hdshop.sk/
    su to super prehravace, spicka na trhu :)

    #309388
    nubeek
    Účastník (Participant)

    @onlineman: Dik za tvoju dlhu odpoved. Ale v podstate si len rozpisal vsetko co viem. Disk je naformatovany na NTFS, samozrejme kopirovanie suborov na Macu riesim cez Paragon, ale ako som napisal vyssie. Problem je inde.

    Asi dva tyzdne dozadu som pisal do supportu Samsungu ohladom toho ci dokaze TV citat aj 3TB disk. Odpoved som dostal tutu:

    “As far as I am aware, there will be no firmware to resolve such issues as reading external hard drives bigger than 2TB. I do apologise about this. If you require any further assistance, please contact Samsung again and we will be more than happy to help.”

    Jedine riesenie ako pripojit moj ext. USH HDD (WD My Book Essentials) a mozno vyuzit celu jeho kapacitu (#TB) je pouzit toto male device – http://www.dixons.co.uk/gbuk/western-digital-tv-live-streaming-media-player-11957492-pdt.html ale to uz by som radsej kupil toto http://www.dixons.co.uk/gbuk/samsung-bd-d5300-blu-ray-player-10096472-pdt.html?intcmpid=display~RR~~10096472 a mam to aj s Blurayom + DVD, len fakt ci to bude fungovat. Musel by som ist do obchodu a vyskusat to. Boze, na nervy…

    Coz vsak nie je pravda, kedze ako som pisal, po tom ako som prekrocil 1TB mi TV na vsetky novo nakopirovane videa reaguje s hlaskou “Nedpodporovany format suborov.”

    #346809
    Dolko
    Účastník (Participant)

    Ahoj možno to nepatrí do tohto fóra ale aj tak som sa to rozhodol skúsiť stiahol som si blu ray film mal 45 GB a keď som ho rozbalil tak mi vytvorilo dve zložky BDMV a CERTIFICATE v zlozkle BDMV okrem inych zloziek mam mat zložku stream ktorá má mat okolo 30 – 40 GB lenže ma len 1GB vlastne zo 45 GB filmu po rozbalení mam 2 gb . Tak sa chcem opýtať či nie je chyba v programe ktorím to rozbaľujem /WINRAR/ a ak áno PLS čím to rozbaliť ĎAKUJEM .

    #347302
    luski
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    skus toto. Mozno zabijes dve muchy jednou ranou.

    http://www.alza.sk/lg-bp620-cerny-d359951.htm#popis

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.