Iphone v T-mobile? Absolutna zlodejina.

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Iphone v T-mobile? Absolutna zlodejina.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    Príspevky
  • #63537
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Taky som rozculeny ze ma ide porazit a tak som sa rozhol postazovat.
    V sobotu som bol vybrat na akciu v t-mobile iPhone. Priznam sa ze som k nim siel koli mobilu a nie sluzbam a svoje ulakomenie sa som prave trpko olutoval. Po vybaleni som hned vypol push aj 3G v dobrej viere ze sa nebude pripajat na ich predrazeny net ale to bol omyl z ktoreho ma vyviedla dnesna SMS.
    “Upozornenie: V ramci sluzby Pristup na internet ste preniesli viac ako 5 MB dat k 13/07/2009 (1 MB = 3,92 EUR). T-Mobile.”
    Tak toto je sila za 1 MB v dnesnej dobe uctovat 3,92€ (cca118 SK) a to som na internete ani nebol? No nech sa na mna nikto nehneva toto je zlodejina nejvacsieho zrna. Je mi do placu ked si uvedomim ze na druhom cisle od O2 mam neobmedzeny net za 6 € na cely mesiac a tu mam za to 1,5 MB. Sluzbu som samozrejme zrusil a nemienim od nich pouzivat ziadny net lebo k mobilu nic nemaju. Sluzbu Surf a Surf n Mail povazujem za rovnaku zlodejinu kedze platite za 10 MB cca 3 a za 20 MB priblizne 7 €. Ina moznost neexistuje. Len sa hodit o postel prikryt vankusom a plakat. Co uz takto sa dat nachytat – Som poriadny HLUPAK.

    #166715
    pythoon007
    Účastník (Participant)

    Ten internet si môžeš ablokovať na http://www.t-mobile.sk tam sa regnes das szby ci co a das deaktiwowat

    #166716
    tuomas
    Účastník (Participant)

    mne prišlo to iste no nastastie len 2 mb potom mi po2 dnoch prisla sms ze sluzba surf and mail vam bola aktivovana ale konieckoncov da sa nejako kompletne deaktivovat internet na iphone aby nesiel wobec lemo na orange iphone sa da APN vypnut ???

    #166718
    odklizec
    Účastník (Participant)

    # Hurfo
    Chapu tvoje rozhorceni, zejmena pokud jsi nebyl vedome na netu. Problem je, ze TM iphonu se neda uplne vypnout edge a TM ma standartne zapnuty pristup na internet pro vsechny. Takze pokud nemas datovy tarif, muze te “dostat” byt jen spusteni nejake aplikace, ktera data pouziva. Pekne hnusne od TM. Kazdy novy a neznaly zakaznik si minimlane v jednom fakturacnim obdobi najde na fakture data, o ktere treba nestal.

    Situace je o to horsi, ze neznaly clovek o tom nema ani paru a nema moznost mobilni internet v iphone uplne vypnout. TM iphony totiz maji disablovany pristupu k detailnim nastaveni internetu a APN. Nastesti ale existuje reseni, jak nastavit falesnou APN adresu a EDGE se prestane chytat (3G se da vypnout normalne).

    Postupu jak to udelat je nekolik. Bud pres internet, ale tim padem ti nejaka data pri nastavovani falesne APN protecou a nebo lokalne na pocitaci.

    Tady je jeden navod, jak to udelat pres internet:
    http://www.ehphone.ca/2008/07/how-to-disable-data-on-your-iphone-or-iphone-3g/

    A tady lokalne:
    Editing APN on iPhone (3G/2.x fw) for carriers who don’t allow editing the APN

    Ja jsem sel druhou popsanou cestou a na manzelkinem iPhone tak data bez problemu zablokoval. Takze pouziva akorat wifi. Ale taky ji nejaka data na zacatku protekly. Holt kdyz to clovek neceka a nevi, ze ma nejaka data, protoze si zadna neaktivoval, je to hnus.

    #166724
    tuomas
    Účastník (Participant)

    dakujem pouzil som ten 1 sposoba a je to skvele :D konecne mi nejde ten net

    #166725
    rony
    Účastník (Participant)

    Vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy u kazdeho mobilu schopneho pouzivat GPRS/EDGE/3G a pod. sa spravaj pri jeho pouzivani od zaciatku opatrne. Spravanie operatora je take, aby si mal motivaciu “datovat” bez obstrukcii. Nechcem ho ospravedlnovat avsak VZDY ide o TVOJE peniaze a tvoja sloboda je ich presustrovat :-) aj ked o tom nevies :-) Takze vo vlastnom zaujme je prve na takomto mobile schopnost ucinne zablokovat samovolnu komunikaciu telefonu. Tj. vypnem MMS, vypnem APN atd. Pre iphone su na to pomocky (jailbreaknuty dokonca VELMI komfortne), kde si mozem v pripade nutnosti rychlo zapnut mobilny internet a po ukonceni prace ho hned aj vypnut. Ja tomu venujem cas a “datujem” s vedomim, ze je to proste drahe :-)

    Vacsina pristrojov tohto typu je schopna pravidelne vyvolavat spojenie – ak si odmietol mobilny pausal k internetu, tak len obycajne pingnutie internetoveho serveru (par bajtov) znamenalo plnu palbu sadzby za prenos, co je DOST drahe. Ak ti to pingalo nejake servre kazdu chvilu, tak potom smola :)

    Idealna situacia by bola ak by sa konecne presadili systemy, kde AK mam od tej istej firmy pevny internet doma, tak to v mobile mi pribalia ako sucast. Ja mam napr. Fibernet a zaroven platim pausal mobilneho internetu. Moja predstava je, ze prave ten pausal mi kludne mohli odpustit. Ale to su teorie.

    Mozes byt nahnevany – avsak mala cast viny z tvojho rozculenia je na tebe – tieto zariadenia maju manualy a dostatok informacii k tomu, aby ti doslo, kedy ktora sluzba by mohla chciet pripojenie na internet.

    Predstav si, ze mas naraz zapnute WiFi a EDGE. Telefon si vyberie WiFi ak je dostupne. Z technologie WiFi vyplyva, ze je to obcas zaruseny system a fakt, ze sa pripojis neznamena, ze o 10 minut bude signal k dispozicii. Takze telefon pouzije nahradne pripojenie. Preto rozhodne pocas pripojenia cez WiFi nemam zaroven aktivne EDGE :-)

    #166728
    RedyMex
    Účastník (Participant)

    ja som tiez teraz bral telefon od T-Mobile a aktivoval som si aj net nan (Web’nWalk). 1GB za 3,5 Eura na mesiac…no neviem ale mne to vela za 1GB nepripada.

    #166730
    renad
    Účastník (Participant)

    redymex:
    POZOR: 1MB (nie 1GB) za 3,92 €
    Keď som kupoval synovi ajfón tak kým ho vypol od internetu, stálo ma to 25 €
    Je to absolútna nekorektnosť od T-Mobilu, hlavne keď vedia, že som ho bral na paušál 100 Viac a nie na ten ajfónovský paušál :(

    #166731
    piggee
    Účastník (Participant)

    Ja vam poradim jedno lepsie riesenie. Treba nainstalovat hned ako prve Bossprefs, tam vypnete aj edge aj 3g nadobro a nemusite si odaktivovavat ten ich t-debilacky internet. Je to dobre v tom, ze normalne ho mate vypnuty a ked nahodou pride k situacii, ze ho naozaj potrebujete, netreba ho nikde a nijako aktivovat, iba spustit bossprefs, zakliknut 3g a edge a net vam zase ide.. po pouziti ho obdobne aj vypnete..

    #166734
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    Ja si neviem predstavit tu ideu, ked pridem, kupim iPhone, ale nezaobstaram si k nemu dostatocny datovy tarif. Neviem si totiz predstavit, ze by som nemal pristup k 50% funkcnosti telefonu.

    Pripada mi to, ako kupit si najnovsie BMW len preto, aby si ho mal, i ked vodicak este nemas. A v neposlednom rade, uz pri predstavovani sam Steve uvadzal pristroj s tym, ze je to sirokouhly iPod, PREHLIADAC INTERNETU a telefon. To si si mohol pre telefonovanie a fotenie vziat hoc aku Nokiu. Ved pridaná hodnot pristroja je uchvatna – Web, Skype, email, google maps, facebook, atd….

    A w’nw Giga je vyborna sluzba, sam ju pouzivam. Pri extra silnom vyuziti sa mi len raz podarilo prekrocit datovy limit.

    edit: @renad: To nechapem, mne na druhom pau. zrusili pristup bezplatne a okmazite, po zavolani na zakaznicku linku. Len niesom si isty, ci uz vtedy ma registrovali ako PG zakaznika, co by to mohlo vysvetlit.

    #166740
    mimoo
    Účastník (Participant)

    To je fakt, aj ja mam APN adresu prazdnu, lebo ma to uz stalo dost penazi aj ked nezijem na SK. Ked internet potrebujem jednoducho to opat vyplnim.

    #166741
    renad
    Účastník (Participant)

    lukiboy:
    Dostatočný dátový “tarif” má synko zabezpečený cez môj mobilný internet od T-mobilu ako “zdieľaný mobil” …

    #166747
    odklizec
    Účastník (Participant)

    # lukiboy

    Ja jsem ted presel k TM jednak kvuli W&W Giga a druhak kvuli pausalu Podnikatel, ktery mi umoznuje provolat volne minuty do zahranicnich siti, vcetne mobilnich (kam se hrabe OR). Manzelka mela iphone prede mnou, ale nez si stacila W&W G aktivovat, tak giga skoncilo. Ted bohuzel nic jako W&WG na trhu neni, nepocitaje OR 500MB balik za 5ecek a neco. Holt treba pockat na Vanoce (nekdy v Oktobri pocitam?;)

    #166760
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    no ja som zobral vtedy iphone za 99€ na ten superhit ci ako sa to volalo a aktivoval som si web n walk giga za 3,15 € myslim ze v pohode cena a iphone si moze kludne tahat data:D

    #166761
    RedyMex
    Účastník (Participant)

    renad:
    nie nie. je to 1GB za 3 daco…aby som neklamal neviem presne…tu akciu nemali dlho…ak by si mal pravdu, tak by som mal mat teraz fakturu okolo 200 Oiro :D:D no to by bolo vtipne…

    #166765
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    @odklizec: Nieco som postrehol, ze sluzbu zacali poskytovat znova, no nie som si isty.

    edit: Viem, ze ho jeden cas poskytovali, potom vyhodili, no myslim, ze ho vratili a s totoznymi podmienkami, t.j. len pri aktivacii noveho pausalu resp. jeho predlzeni.

    #166768
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Dnes som sa na to informoval ked som deaktivoval ten internet. Ziadna ina sluzba neexistuje. Momentalne len Web n walk surf a surf and mail http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id=cennik-7&follow=%3F1835&partner=c1 zaroven tea spomenula ze niekedy cez vianoce sa dal aktivovat WnW giga a to ma potesilo ze v juli spomenie teta vianoce.

    #167579
    Manarez
    Účastník (Participant)

    Akoze tak toto je uz vrchol. Mam iPhone od TM. Kupil som ho vlani, ked sa tu zacal predavat. Samozrejme aj s programom pre iPhone, kde je zahrnutych 1GB dat v cene pausalu. Po cely rok som s tym nemal ziaden problem. Nikdy som tu hranicu neprekocil a to som na internete skoro stale.
    Dnes mi prisla sms:” Upozornenie: V ramci sluzby Pristup na internet ste preniesli viac ako 5MB dat k 22/07/2009 (1MB= 3.92 EUR). T-Mobile.” Akoze WTF??? Ziadnu sluzbu “Pristup na internet” nemam aktivovanu! PO ROKU??? mi toto pride??? JE TOTO NORMALNE??? No uz sa tesim na fakturku… :-S

    #167580
    odklizec
    Účastník (Participant)

    # Manarez
    Nevolal jsi na 12345, abys zjistil kolik jsi prenesl? Nemohl jsi nahodou prenest vic nez giga? Napriklad pocuvanim inet radia? ;)

    #167583
    Manarez
    Účastník (Participant)

    nie nevolal som nikde na ziadne take cisla.. toto su aktualne udaje z iP:
    Cellular Network Data:
    Sent 72,6MB
    Received 1.3GB
    Last reset: 8.3.2009 22:13 cize som urcite to 1GB neprekrocil.

    Ale jedna vec ma napada, naistaloval som si Global.AQ app (posiela zadarmo sms) mozno ona nieco.. no aj tak som poslal cez nu len nejake 4 sms… iP nemam jailbraknuty…

    nerozumiem tomu…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.