iPhone 4 – čo treba vedieť pred jeho kúpou

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iPhone 4 – čo treba vedieť pred jeho kúpou

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    howoarang
    Účastník

Zdravím,
    mám v pláne si zadovážiť nový iPhone 4 blokovaný na T-Mobile.
    Používam ale O2 sim kartu, takže by som sa Vás chcel spýtať na niekoľko základných vecí, ktoré by som mal vedieť pred jeho kúpou. (cena odblokovania, strata záruky, aktivácia a pod…) Taktiež som sa dočítal, že do iPhone 4 idú už microSIM karty, takže aj na toto sa chcem spýtať, ako by sa to dalo riešiť s mojou klasickou SIM kartou.

Julien
    Účastník

S tímy SIM ti neporadim ale uz som nieco tak pocul o tich Micro ale pokial si ho chces odblokovat tak musi byt kupeny bez pausalu za plnu cenu a ten poplatok za odblokovanie nieje vela. Zaruku urcite nestratis. Neviem co myslis pod tou aktivaciou.

tomass55
    Účastník

Telefón ti oficiálne odblokujú jedine po uplynutí doby viazanosti, alebo keď si ho kúpiš za plnú cenu od operátora.

Neoficiálne odblokovanie ti niekto spraví za 15 – 20 – 30 eur. Micro sim ti vydá tvoj operátor, ale neviem či ich má aj O2.

Ak ti ju nevedia spraviť tak si budeš musieť obstrihať tú starú na internete nájdeš viacero návodov.

howoarang
    Účastník

No samozrejme bude kupeny za plnu sumu, bez pausalu. K tej aktivacii… pocul som ze je nutne mat vytvorene konto cez iTunes aby sa dal iPhone pouzivat a za to sa plati.. No mozno som to zle pochopil.

Frankie
    Moderátor

O2 nemá v ponuke micro sim, ale vlastnoručne som jednu O2 simkartu orezal a funguje v pohode.

Julien
    Účastník

Obstrihat ???????????????
    To som este nepocul :D

tomass55
    Účastník

Za konto na iTunes sa neplati. Zalozis si ho zdarma a keď si tam zaregistruješ svoju platobnú kartu tak ti odčítajú približne 1 – 2 eur aby si overili, že tvoja karta funguje. Po asi týždni, alebo dvoch sa ti tento poplatok späť pripíše na účet takže konto je zdarma.

Julien: obstrihať či orezať :D :D je to jedno nie dôležitá je podstata veci :D

howoarang
    Účastník

Pozeral som navody na zostrihanie klasickej SIM. Zaujimalo by ma, ci sa da na slovensku zohnat aj adapter, aby som tu zostrihanu microSIM mohol vlozit aj do ineho mobilu.

A diki za odpovede

tomass55
    Účastník

Aktivacia: musíš mať iTunes, pripojíš aktivuješ zaregistruješ

howoarang
    Účastník

no mam iTunes, dokonca mam uz davno vytvorene konto s koncovkou @mac.com, ale tam sa mi akosi uz neda prihlasit. tak budem musiet vytvorit nove :-)

Lacike
    Účastník

orange a tmobile uz davaju aj microsim kratu a o2 v predajnach by mali mat tu strihacku na simkartu a oni ti to tam zastrihnu

kordas
    Účastník

ja som k iphon 4 dostal aj adapter na micro sim aby som ju mohol pouzit aj v inych mobiloch ale neviem ci to patri k vybave alebo to pridava orange v uk

Frankie
    Moderátor

Nemajú v O2 predajniach tú strihačku. Prešiel som všetky v okolí a nikde nemali, dokonca sa tvárili, že micro sim neexistuje alebo ma odkázali na ich stránke kde je vraj návod na orezanie.

OakleyWisdom
    Účastník

zaruku mas na dva roky.. samozrejme spomina sa ze ju stracas ked nahodis do iPhone jailbreak. Lenze ked ho tam mas staci ti dat restore v iTunes a technik v servise nenajde stopy v telefone po JB… takze pohoda aj keby si nahodou nechcel platit za apps :)

Dr.Exit
    Účastník

No, tak neviem či má O2 v ponuke microSIM, ale ak nie, tak sú to poriadny tupci s prepáčením pretože keď majú v ponuke iPhone 4, tak je snáď logické, že by mali mať aj to.

tomass55
    Účastník

Dr.Exit: oni ho v ponuke nemajú, teda aspoň na Slovensku nie

max7323
    Účastník

v o2 kupis iphone tak isto, v TT na namesti ti kartu ostrihnu na microsim, a ten zbytok starej simky ti sluzi ako adapter. len ju nepchaj naspat do 3g/ 3gs… lebo sa zblaznis ako ja…

macblogger
    Účastník

Ako ta to napadlo ? :)

howoarang
    Účastník

no parada, takze v TT sa pohli lady… lebo cca pred rokom som sa bol prave v pobocke O2 v TT spytat na prechod z Orange na O2, aby mi zostalo cislo, a personal na mna hladel akoby som spadol z visne.. vraj je to drahe a trvalo by to dlho, vela vypisovania … atd, ale to sem samozrejme nepatri, bavime sa tu i iPhone..

eFkoOo
    Účastník

oakleywisdom: neni pravda, pokial nedowngradujes aj baseband…ak das len restore, a baseband ostane nezmeneny, technik to hravo zisti, uz mi jednu reklamaciu takto neuznali ;)

tomass55: mali ale akosi sa asi vypredali alebo co :)

co sa tyka adapteru, da sa hockde po nete kupit, este aj na dealextreme s free postovnym :)

a co sa tyka prenosu cisla, sam som prenos podstupil velmi uspesne, a max ta to vyjde u tvojho operatora na 14 evri za odchod od operatora,ale o2 ti to vrati v niekolko free minutach, datach a spravach :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.