Fungujuci OS Windows 7 na Mac

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Fungujuci OS Windows 7 na Mac

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85531
    02040204
    Účastník (Participant)

    Ahojte, minulý týždeň som videl famóznu vec (ospravedlňujem sa ak nazývam famózny niečo čo je pre niekoho samozrejmá vec). Na MacBook Pro bol miesto OS Leopard nainštalovaný len Windows 7 a celkom to šlapalo. Má s tým prosím niekto skúsenosti? Potreboval by som to inštalovať na iMac, ktorý plánujem kúpiť, ale chcem podotknúť, že v januári som tu predával MacBook Pro práve kvôli OS Leopard, nakoľko som si na neho nezvykol a nevyhovovalo mi mať Windows 7 na Paraller Desktop. Ak ša inštaluje Windows 7 na Mac, postupuje sa štandardne ako pri inštalácii na PC? Vopred Vám ďakujem za poznatky a odpovede, prípadne rady.

    #309320
    freee
    Účastník (Participant)

    mna by zaujimalo na co ti je iMac vobec ak ho chces zasrat windowsom? kup si haraburdu za zlomok ceny a uzivaj si windows…k teme,ano instaluje sa to tak isto ako na pc..

    #309335
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    tato “famozna vec” je mozna na kazdom apple pocitaci uz niekolko rokov (v podstate od vtedy ako apple presiel z PowerPC na Intel) a pri instalacii ti pomoze famozny software ktory je sucastou kazdej verzie OSX (od v10.5) a vola sa BootCamp.

    #309341
    majdy
    Účastník (Participant)

    OS Leopard vs Windows 7, trefné porovnanie, 2 roky rozdiel, Leoparda môžeš porovnať s XPčkom, alebo vistou (aj keď Leopard je myslím stále o dosť kvalitnejší, hlavne SL), keby ideš do Lionu, skôr si zvykneš, ale je to tvoja vec, mimochodom dosť by ma zaujímalo čo ti nevyhovovalo a na čo si si nevedel zvyknúť.
    Ak si bol nútený robiť vo windowse je to jasné, ale iMac by som nekupoval určite, keď by som ho šiel pokaziť windowsom. Načo veď? Dosť drahý počítač, pri ktorom si zaplatíš to čo potom ani nevyužiješ?

    #309342
    hatto
    Účastník (Participant)

    myslim ze budes mat problem s klavesnicou a dostatocnou podporou zariadeni. napriek tomu ze apple su dobre, ak nan das win tak nevyuziijes ich potencial. takze ak ti nevyhovoval lepoard, tak si kup naslapany pc za tu istu cenu ako imac alebo iny pc a myslim ze to bude lepsie zosuladene hardware+software.

    #309343
    m@R3k
    Účastník (Participant)

    Preco si radsej nekupis nejake All-in-one PC s windowsom, usetris peniaze, ziskas vacsi vykon, budes v tom mat aj licenciu na Windows a nemusis nic instalovat. Napr: http://www.alza.sk/lenovo-ideacentre-b520-d300030.htm

    #309345
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Presne ako pise m@R3k … a nejaku nalepku Apple zozenies lahko. Ale vazne, co ti na OS X nevyhovuje? Ja som si pred 2 rokmi zvykol asi pocas tyzdna a veru by som uz nemenil.

    #309349
    hulaka
    Účastník (Participant)

    Kombinacia Apple hardware + Windows OS je pomerne popularna. Zvlast pri notebookoch je problem najst rovnako kvalitny hardware ako robi Apple (vid MacBook Air). O ovladace sa vobec nestrachuj, Apple sam dodava Windows ovladace k svojim pocitacom.

    Instalaciu Windows spustis cez Bootcamp Assistant v OS X. Bootcamp Assistant ti najde aj ovladace a ulozi ich na USB disk alebo CDcko. Bootcamp Assistant ti aj pripravi particiu na nainstalovanie Windows, pre pripad ze chces uchovat OS X.

    Pocas instalacie potom mozes zrusit vsetky OS X particie a vytvorit iba Windows particie. Toto je narocnejsia moznost, na druhej strane pri malych diskoch na MB Air sa kazdy usetreny gigabajt rata. Kvoli updajtom firmware je vhodne presunut OS X na externy disk, z ktoreho sa da v priprade potreby nastartovat a updajtnut.

    #309362
    poper
    Účastník (Participant)

    windows 7 ma podporu pre EFI, takze bootcamp NEPOTREBUJE
    vlozis inst. DVD, restartujes a pokial sa zapina drz C
    potom uz len sformatujes disk a ides

    #309373
    hulaka
    Účastník (Participant)

    Bootcamp asistenta potrebujes na stiahnutie Windows ovladacov, toto sa inym sposobom asi neda (na strankach Applu sa nedaju priamo stiahnut win ovladace pre nove masiny). Bootcamp asistant sa tiez hodi na zmensenie OS X particie a na vytvorenie bootovatelneho USB kluca ak mas ISO image a nemas DVD mechaniku.

    #309374
    poper
    Účastník (Participant)

    ale on tam asi nechce mat os x vobec

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.