Microsoft oznámil 399-eurový Surface Go

Microsoft Surface Go

Po počiatočných špekuláciách Microsoft skutočne predstavil nový a lacnejší prírastok do svojej produktovej línie Surface. Presnejšie sa bude jednať o 10-palcový tablet Surface Go s cenou začínajúcou na 399 dolároch.

Nižšia cena samozrejme značí kompromisy a hardvérom tablet odpovedá presne tomu, čo by ste mohli čakať od konkurenta pre iPad. Ponúka tak 10-palcový PixelSense displej s podporou 4096 úrovní tlaku, pomerom strán 3:2 (približuje sa tak rozmerom papiera) a rozlíšením 1800 x 1200 pixelov. Vovnútri základného modelu nájdeme dvojjadrový procesor Intel Pentium Gold 4415Y s 1,6GHz, 4GB LPDDR3 RAM nataktovanej na 1866MHz, 64GB eMMC úložisko a celé to beží na Windows 10 Home v režime S.

https://youtu.be/krRRskzHWFE

Ten bol najprv určený pre netbooky ako alternatíva štandardného Windowsu s možnosťou odomknutia všetkej funkcionality systému za 50€. Až neskôr Microsoft oznámil, že dá ľuďom na výber a režim S bude možné deaktivovať či naopak, aktivovať kedykoľvek. Zvyšuje sa tým zabezpečenie systému (keďže nemôže spustiť .exe aplikácie) a zároveň to vytvára nových zákazníkov Microsoft Storu, keďže aplikácie sa dali získavať len tam.

Spoločnosť ďalej uvádza, že zariadenie bude mať rozmery 22,86 x 15,24 x 0,76 cm a váhu 544,3 gramov. Ponúka tiež batériu s výdržou do 9 hodín a na jeho boku nájdeme porty USB-C, microSDXC a špeciálny Surface Connect port na pripojenie nového príslušenstva. To zahŕňa napríklad tradičný tmavý Type Cover za 99 dolárov, ako aj špeciálny Signature Type Cover s povrchom z Alcantary. Za 129 dolárov je dostupný vo viacerých konfiguráciách a má fyzickú 1mm medzeru medzi klávesami. S tabletom bude samozrejme kompatibilné aj ďalšie príslušenstvo, ako napríklad Surface Pen ($99) alebo bezdrôtová myš Surface Mobile Mouse za 35 dolárov.

Microsoft spustil predobjednávky dnes, zariadenie vychádza 2. augusta/srpna a to ako v $399 verzii, tak v $549 verzii s 8GB RAM a 128GB SSD. Neskôr majú byť k dispozícii aj LTE verzie a voliteľná konfigurácia s 256GB SSD.

Microsoft Surface Go

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť