Apple si zaregistroval celkovo 10 nových modelov Macu a iPadu

Ako by mohol vyzerať iPad Pro s výrezom na Face ID. Zdroj: Carlos Guerra

Apple si u Eurázijskej ekonomickej komisie zaregistroval hneď niekoľko nových iPadov a Macov, ktoré by sa mohli objaviť na trhu ešte toto leto.

Ako odhalil portál Consomac, spoločnosť si na našom kontinente v predstihu zaregistrovala päť Macovpäť iPadov, z ktorých aspoň niektoré by mohli byť uvedené na trh ešte toto leto s tým, že na jeseň/podzim by sme uvideli ďalšie. Zaregistrované tu boli počítače s modelovými číslami A1931, A1932, A1988, A1989 a 1990, teda dve modelové rady. Kým u prvých dvoch nie je jasné, či môže ísť o nový 12″ MacBook alebo chystaný lacnejší MacBook Air, v prípade zvyšných troch sa pravdepodobne jedná o MacBook Pro. Zrejme opäť v zostave 13″ bez Touch Baru, 13″ s Touch Barom a 15″ s Touch Barom.

Špekuluje sa, že ak by aj Apple uviedol nový a lacnejší MacBook Air, mohlo by ísť skôr o refresh v podobe 13″ MacBooku, ktorý by mal síce Retina displej, ale orpoti MacBooku Air by mohol mať aj lacnejší hardvér. Bohužiaľ, Apple v dokumentácii neodhalil nič, čo by nám umožnilo bližšie identifikovať tieto počítače. Vieme len, že v čase registrácie mali predinštalovaný macOS High Sierra.

Medzi registrovanými zariadeniami ďalej nájdeme iPady s modelovými označeniami A1876, A1934, A1979, A2013 a A2014. Tu to Apple bohužiaľ vôbec neuľahčuje. Jedná sa totiž výhradne o tablety a celkovo sa stretávame so štyrmi modelmi. Vieme, že medzi nimi nie je žiaden iPhone, keďže tie si spoločnosť registrovala už o niečo skôr a to rovno pod desiatimi modelovými číslami a ani jedno nezodpovedá tomu, čo máme možnosť vidieť hore. V princípe sa ale očakáva, že Apple uvedie na trh nový iPad Pro v dvoch veľkostiach a zrejme aj jeden nový s celoplošným displejom.

iPad macOS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.