Apple trápi ďalší problém, niektoré kusy iPhone 7 sú registrované na čínskych užívateľov

Activation Lock

Problém, o ktorý sa zjavne postaral niekto v továrni. Spoločnosť Apple začala v posledných dňoch evidovať desiatky sťažností týkajúcich sa iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Viacerých čerstvých majiteľov totiž po rozbalení telefónu prekvapil Activation Lock.

Vďaka tomu je čerstvo rozbalený telefón prakticky nepoužiteľný a zákazníkom nezostáva nič, než svoj nový iPhone reklamovať. Apple však už problém eviduje a podľa všetkého mu nerobí problém deaktivovať zámok na diaľku. Je však treba dokázať kúpu telefónu pomocou údajov na bločku. Takto vie Apple vyriešiť problém buď na diaľku alebo aj lokálne v najbližšom Genius Bare, kde si môžu zákazníci naplánovať stretnutie so špecialistom.

S problémom sa však stretávajú aj iní predajcovia a dokonca aj so staršími zariadeniami. Napríklad na fóre MacRumors jeden zamestnanec BestBuy pomáhal zákazníkovi s aktivačným zámkom na iPhone 6s. V spolupráci s Applom zistili, že telefón bol viazaný na účet istého čínskeho majiteľa. Z toho by sa dalo usúdiť, že k problému môže dochádzať ešte vo fabrike. Tam totiž telefóny po montáži prechádzajú kontrolou kvality, kde sa testuje všetko, hardvér i softvér. A je možné, že zamestnanci sa jednoducho pri stovkách telefónov zabudnú z niektorých odhlásiť.

Samotná funkcia Activation Lock prišla prvýkrát v iOS 7. Ukrytá však bola aj v iOS 6.1.3, kde aktivačné okno čakalo na užívateľov, ktorí na svojom telefóne testovali nový systém. Funkcia previaže telefón s Apple ID jeho majiteľa a v kombinácii so službou Find my iPhone zvyšuje šancu na vypátranie strateného/ukradnutého zariadenia. Funkcia bude vyžadovať Apple ID svojho majiteľa aj po obnovení továrenských nastavení, pokiaľ predtým nedošlo k jeho odhláseniu v nastaveniach iPhonu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť