Apple trápi ďalší problém, niektoré kusy iPhone 7 sú registrované na čínskych užívateľov

Activation Lock

Problém, o ktorý sa zjavne postaral niekto v továrni. Spoločnosť Apple začala v posledných dňoch evidovať desiatky sťažností týkajúcich sa iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Viacerých čerstvých majiteľov totiž po rozbalení telefónu prekvapil Activation Lock.

Vďaka tomu je čerstvo rozbalený telefón prakticky nepoužiteľný a zákazníkom nezostáva nič, než svoj nový iPhone reklamovať. Apple však už problém eviduje a podľa všetkého mu nerobí problém deaktivovať zámok na diaľku. Je však treba dokázať kúpu telefónu pomocou údajov na bločku. Takto vie Apple vyriešiť problém buď na diaľku alebo aj lokálne v najbližšom Genius Bare, kde si môžu zákazníci naplánovať stretnutie so špecialistom.

S problémom sa však stretávajú aj iní predajcovia a dokonca aj so staršími zariadeniami. Napríklad na fóre MacRumors jeden zamestnanec BestBuy pomáhal zákazníkovi s aktivačným zámkom na iPhone 6s. V spolupráci s Applom zistili, že telefón bol viazaný na účet istého čínskeho majiteľa. Z toho by sa dalo usúdiť, že k problému môže dochádzať ešte vo fabrike. Tam totiž telefóny po montáži prechádzajú kontrolou kvality, kde sa testuje všetko, hardvér i softvér. A je možné, že zamestnanci sa jednoducho pri stovkách telefónov zabudnú z niektorých odhlásiť.

Samotná funkcia Activation Lock prišla prvýkrát v iOS 7. Ukrytá však bola aj v iOS 6.1.3, kde aktivačné okno čakalo na užívateľov, ktorí na svojom telefóne testovali nový systém. Funkcia previaže telefón s Apple ID jeho majiteľa a v kombinácii so službou Find my iPhone zvyšuje šancu na vypátranie strateného/ukradnutého zariadenia. Funkcia bude vyžadovať Apple ID svojho majiteľa aj po obnovení továrenských nastavení, pokiaľ predtým nedošlo k jeho odhláseniu v nastaveniach iPhonu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.