Apple spojí do jedného tímy pracujúce na cloudových službách

Apple plánuje spojiť svoje tímy cloudových služieb Siri, Apple Maps, iCloud, Apple Pay, Apple News a časť iTunes a Apple Music v existujúcej centrále Infinite Loop v Cupertine v Kalifornii. 

Spojením tímov do jednej budovy by malo mať za následok mierený rast Apple služieb. Kvôli tomu, že bol každý tím na inom mieste resp. budove sa dosť často objavovali vo vymenovaných službách problémy a chyby a tým pádom sa aj spomalil proces vývoja. Tímy by sa mali začať sťahovať do jednej budovy akonáhle Apple dokončí práce na Campus 2, kde sa očakáva, že bude robiť okolo 13,000 zamestnancov. Tim Cook, generálny riaditeľ Apple oznámil, že zamestnanci sa budú presúvať do tejto budovy začiatkom roka 2017. Apple taktiež plánuje zmeniť svoje služby na jeden, Applom vytvorený backend systém s krycím názvom Pie. Zmena infraštruktúry by mala dať Applu “väčšiu kontrolu” a mala by “zrýchliť nakladacie časy”.

icloud-hack-e1458113988126

V marci sme sa dozvedeli, že Apple pracuje na domácom cloudovom úložnom systéme s názvom  “McQueen” aby redukoval závislosť na službách ako je Amazon Web Services, Microsoft Azure a Google Cloud Platform. Apple zažil na začiatku tohto roka svoj prvý pád predajnosti iPhonu ale jeho kategória služieb stále narastá. V najnovšom kvartáli Apple oznámil takmer $6 miliardové imanie spojené so službami ako je App Store, Apple Music, AppleCare, Apple Pay, iCloud a iTunes Store, čo je o 19% viac ako predchádzajúci rok.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.