Vyšli nové public bety pre viacero OS

Apple dnes vydal ďalšie testovacie verzie pre iOS, tvOS či watchOS.

iOS a iPadOS

K dispozícii je tak v poradí už siedma beta pre iOS a iPadOS 14.5. Má ísť o najväčší z doterajších updatov od vydania iOS 14. Jednou z šikovných noviniek je možnosť odomykať smartfón pomocou Apple Watch v situáciách, kedy máte nasadené rúško a váš iPhone vyžaduje tvárovú autentifikáciu.

Update prináša aj celosvetovú podporu 5G v režime Dual-SIM pre iPhone 12, či kompatibilitu s ovládačmi PlayStation 5 a Xbox Series X. V rámci nového systému pribudne možnosť hlásiť informácie o doprave a dopravných udalostiach v apke Mapy na spôsob komunitného reportovania známeho napríklad z Waze. Chýbať nebudú ani nové emoji.

Dôležitou novinkou pre majiteľov iPhonov 11 môže byť proces rekalibrácie batérie. Objavili sa totiž správy o chybnom monitoringu zdravia batérie, kde dochádzalo k náhlemu poklesu kapacity či nabitia. Problém by mal odstrániť práve nový update iOS 14.5.

Siri bude v novom systéme umožňovať zvoliť si predvolenú hudobnú službu. Keď už je reč o hlasovom asistentovi, ten má vďaka novej aktualizácii ponúknuť v USA ďalšie hlasové možnosti, kde pribudnú aj mužské hlasy.

watchOS

Nová verzia s poradovým číslom 7.4 prináša rozšírenú dostupnosť EKG, nové ciferníky Unity či Time to Walk funkciu.

Podobne ako v prípade vyššie spomenutého OS pre iPhone, aj nový watchOS prichádza s možnosťou sekundárnej autentifikácie pri odomykaní iPhonu s využitím Apple Watch. 

tvOS

Nová beta neobišla ani systém pre Apple TV. Verzia 14.5 je siedmou betou určenou pre štvrtú a piatu generáciu Apple TV.

Prináša podporu pre ovládače PlayStation 5 a Xbox Series X. V novom tvOS sa Siri Remote premenoval na Apple TV Remote, čo môže odkazovať na nový názov najbližšej generácie ovládača pre Apple TV.

Možnosti pre framerate sa zmenili z 30 a 60Hz na 29,97 a 59.94Hz, pribudla aj voliteľná funkcia Type to Siri.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť