Vyšli nové public bety pre viacero OS

Apple dnes vydal ďalšie testovacie verzie pre iOS, tvOS či watchOS.

iOS a iPadOS

K dispozícii je tak v poradí už siedma beta pre iOS a iPadOS 14.5. Má ísť o najväčší z doterajších updatov od vydania iOS 14. Jednou z šikovných noviniek je možnosť odomykať smartfón pomocou Apple Watch v situáciách, kedy máte nasadené rúško a váš iPhone vyžaduje tvárovú autentifikáciu.

Update prináša aj celosvetovú podporu 5G v režime Dual-SIM pre iPhone 12, či kompatibilitu s ovládačmi PlayStation 5 a Xbox Series X. V rámci nového systému pribudne možnosť hlásiť informácie o doprave a dopravných udalostiach v apke Mapy na spôsob komunitného reportovania známeho napríklad z Waze. Chýbať nebudú ani nové emoji.

Dôležitou novinkou pre majiteľov iPhonov 11 môže byť proces rekalibrácie batérie. Objavili sa totiž správy o chybnom monitoringu zdravia batérie, kde dochádzalo k náhlemu poklesu kapacity či nabitia. Problém by mal odstrániť práve nový update iOS 14.5.

Siri bude v novom systéme umožňovať zvoliť si predvolenú hudobnú službu. Keď už je reč o hlasovom asistentovi, ten má vďaka novej aktualizácii ponúknuť v USA ďalšie hlasové možnosti, kde pribudnú aj mužské hlasy.

watchOS

Nová verzia s poradovým číslom 7.4 prináša rozšírenú dostupnosť EKG, nové ciferníky Unity či Time to Walk funkciu.

Podobne ako v prípade vyššie spomenutého OS pre iPhone, aj nový watchOS prichádza s možnosťou sekundárnej autentifikácie pri odomykaní iPhonu s využitím Apple Watch. 

tvOS

Nová beta neobišla ani systém pre Apple TV. Verzia 14.5 je siedmou betou určenou pre štvrtú a piatu generáciu Apple TV.

Prináša podporu pre ovládače PlayStation 5 a Xbox Series X. V novom tvOS sa Siri Remote premenoval na Apple TV Remote, čo môže odkazovať na nový názov najbližšej generácie ovládača pre Apple TV.

Možnosti pre framerate sa zmenili z 30 a 60Hz na 29,97 a 59.94Hz, pribudla aj voliteľná funkcia Type to Siri.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.