WWDC 2024 sa ponesie v duchu Siri GPT

Apple GPT
Generatívna AI si minulý rok zažila obrovský boom vďaka nástrojom ako ChatGPT, integrácii v podobe Bing, resp. Copilot v softvéri od Microsoftu, a napokon aj v podobe Google Bard. Apple mieni konkurenciu dobehnúť už tento rok.

V reportáži z minulého roka sa viacero súčasných tak bývalých zamestnancov pod rúchom anonymity vyjadrilo, že ošiaľ okolo GPT prekvapil aj najvyššie vedenie Applu. To nedávalo konkurenčným riešeniam veľkú nádej, čo sa týka posunu v uplynulých rokoch. Preto aj iniciatívy Applu, hoci si top manažment bol vedomý plánov konkurencie, nemali vysokú prioritu. Veci sa ale zmenili a dnes robí spoločnosť všetko preto, aby dobehla zameškané.

V konečnom dôsledku by sme tak už na WWDC 2024 mali vidieť, ako Apple predstaví nielen operačný systém iOS 18, ale aj novú sadu AI nástrojov, novú verziu Siri, ale aj veľký jazykový model Ajax, na ktorom to všetko pobeží. Využitie umelej inteligencie sa nebude týkať len Siri. Spoločnosť má údajne testovať integráciu AI v rôznej forme v rôznych aplikáciách, ktoré poskytuje.

Napríklad na automatické dokončovanie či sumarizáciu v kľúčových aplikáciách, ale aj v programoch Pages a Keynote. Rovnako tak má byť integrovaná AI za účelom opravovania chýb a dokončovania kódov v budúcej verzii sady Xcode. Umelá inteligencia by tiež mohla mať na starosti automatické generovanie playlistov v Apple Music, alebo riešenie problémov zákazníkov na platforme AppleCare.

Vzhľadom na veľkoleposť iniciatívy je však možné, že v roku 2024 bude uvedená len raná beta celej platformy, a k plnému spusteniu môže dôjsť až v roku 2025.

Zdroj: Bloomberg



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť