Apple Vision Pro sa začne predávať s 256GB úložiskom, uvidíme aj 1TB verziu?

Apple nemá vo zvyku odhaľovať všetky hardvérové parametre svojich zariadení a Apple Vision Pro nie je výnimkou. Spoločnosť Apple totiž ani v tomto prípade, rovnako ako v prípade iPhonu a iPadu, nikde neuvádza veľkosť RAM.

Napriek tomu sa však veľkosť operačnej pamäte dostala von. Už skôr o nej informoval novinár Mark Gurman – 16GB RAM. Túto veľkosť neskôr potvrdili aj ľudia, ktorí mali možnosť pracovať s vývojárskymi sadami. Napokon to potvrdzujú aj súbory v nástrojovej sade Xcode 15.2, ktorá prináša oficiálnu možnosť vývoja aplikácií pre priestorový počítač Apple Vision Pro.

Táto operačná pamäť je spárovaná s čipom M2, ako aj s úplne novým priestorovým čipom R1, ktorý spracúva údaje z celkom 12-tich kamier, 6 mikrofónov a 5 senzorov, aby headset vierohodne vtiahol svojho užívateľa do simulácie.

Čo však stojí za zmienku, Apple spomína cenovku 3 499 dolárov za 256GB model. Existuje tak možnosť, že Apple môže spolu so zahájením predobjednávok, alebo ešte neskôr, uviesť na trh modely s vyššou kapacitou. Zopár vývojárskych kitov Vision Pro bolo totiž osadených až 1TB úložiskom, a je tak možné, že sa dočkáme uvedenia 512GB a 1TB verzií s ešte vyššou cenovkou.

Zdroj: MacRumors

komentáre
  1. Proč mi toto zařízení přijde do normálního života “podivné”? Jasně na zábavu OK, ale chodit s brýlemi normálně doma mi přijde dost :-)

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť