Nový iPhone SE ponúkne Face ID za doposiaľ najnižšiu cenu

O novom iPhone SE sme už počuli veľa vecí. Hoci sme ho očakávali už ako tretiu generáciu, Apple ju uviedol na trh v roku 2022 ako spec-bump, čiže priniesla len navýšenie výkonu.

Preto sa očakáva uvedenie skutočne novej generácie v novom šate. Konkrétne je reč o mixe dizajnu iPhone 14 s jednou zadnou kamerou, ako to mal naposledy iPhone XR. Tento model zrejme prejde na OLED displej s výrezom, v ktorom sa bude nachádzať nielen predná kamera, ale aj snímač Face ID. Apple by tak zo svojej ponuky vyradil posledný telefón so snímačom odtlačkov prstov. Nie príliš prekvapivo vzhľadom na regulácie EÚ sa hovorí o prechode na USB-C, čo však zaujme, je očakávaný príchod Akčného tlačidla z iPhonu 15 Pro aj na tento lacný mobil.

Napokon, očakáva sa, že nový iPhone SE bude stáť buď 429 dolárov alebo o 10% viac. Apple totiž mieni predávať SE ako telefón s cenou pod 500 dolárov. Na nízkej cene sa pritom podieľa skutočnosť, že sa budú v značnej miere využívať staré komponenty – napríklad displeje z iPhonu 13 a iPhonu 14.

K predstaveniu nového iPhonu SE dôjde zrejme na jar 2025, teda pol roka po uvedení iPhonu 16. Z toho môžeme usúdiť, že mobil ponúkne čip A16, A17 alebo možno A18.

Zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť