Netflix končí na Apple TV 2. a 3. generácie

Netflix už čoskoro ukončí podporu pre staršie zariadenia z rodiny set-top boxov Apple TV.

Nepochybne najväčšia streamovacia služba prestane byť podporovaná na modeloch Apple TV druhej a tretej generácie. Teda na starých modeloch, ktoré ešte nevyužívali operačný systém tvOS, ale bežali na vlastnom, značne odľahčenom firmvéri. Netflix sa rozhodol ukončiť podporu pre tieto zariadenia, aby mohol sústrediť dostupné prostriedky na čo najlepší zážitok na novších prístrojoch, ktoré môžu podporovať nové funkcie.

Je však tiež pokojne možné, že počet užívateľov, ktorí ešte využívali na sledovanie Netflixu tieto verzie Apple TV, bolo absolútne minimum. Druhá generácia bola totiž uvedená na trh v roku 2010 s čipom A4 (iPhone 4) a priniesla redizajn v podobe tmavého drobného plastového telíčka s hliníkovým tenkým ovládačom. Podporovala nanajvýš 720p rozlíšenie a v roku 2012 ju Apple prestal predávať. Nahradidl ju model tretej generácie s čipom A5 a podporou 1080p Full HD obsahu.

Netflix ukončí podporu pre tieto zariadenia 31. júla 2024, po tomto dátume už bude dostupný iba na Apple TV HD (model 4. generácie) a všetkých doterajších modeloch Apple TV 4K.
Apple zároveň už niekoľko rokov neposkytuje podporu pre tieto zariadenia a klasifikuje ich ako staré. Medzi tieto zariadenia po novom patrí už aj iPhone 5s, ktorý bol preklasifikovaný z kategórie “zastaralých”. Do tejto kategórie pre zmenu pribudli iPod touch 6. generácie a 21.5-palcový iMac s Retina displejom z roku 2015.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť