Apple zrejme pripravuje vlastný inteligentný prsteň

Samsung Galaxy Ring
Slúchadlá, hodinky, okuliare. Ďalším technologickým produktom značky Apple, ktorý budeme môcť nosiť na telách, môže byť prsteň.

Inteligentné prstene sú nateraz okrajovou záležitosťou. Na čele tohto segmentu stojí fínska firma Oura. Tá už v roku 2015 priniesla na trh prsteň na monitorovanie zdravia. Zariadenie zbiera dáta o aktivite, krvnom tepe, dýchaní a spánku, a tieto údaje odosiela na mobil cez Bluetooth. Aktuálne je už na trhu tretia generácia, ktorá sa pýši týždňovou výdržou batérie na jedno nabitie a novinkami ako je meranie teploty a sledovanie cyklu u žien.

Takéto a ďalšie funkcie by však mohli ponúknuť aj prístroje väčších firiem. Samsung už v januári ukázal, že pracuje na inteligentnom prsteni Galaxy Ring. K jeho predstaveniu by mohlo dôjsť už v druhej polovici roka, zrejme po boku telefónov Galaxy Z Fold 6 a Galaxy Z Flip 6. O pár rokov by mohol podobný produkt predstaviť aj Apple. Kórejský portál ETNews uvádza, že Apple momentálne zisťuje dopyt po takomto druhu elektroniky. Ak budú výsledky pre Apple dostatočne zaujímavé, firma môže rozbehnúť vývoj vlastného prsteňa naplno. Pravdepodobne by sa pritom jednalo o produkt zameraný najmä na sledovanie zdravia. A prečo práve prsteň?

V porovnaní s hodinkami môže byť jeho používanie počas spánku pohodlnejšie, navyše by mal dlhšiu výdrž batérie.

Zdroj: ETNews

komentárov
  1. Tak ale je to fajn alternatíva pokiaľ chceš používať aj normálne hodinky. A myslím že je veľa hodinkarov ktorý by to prijali. Ja nosím Apple Watch od druhej generácie a teraz mám ultry. No je to pre mňa zaujímavá voľba aby som častejšie nosil niektoré krásne kúsky čo oddychujú. Záleží na tom čo ten prsteň všetko zvládne. Za pár rokov sa to môže pekne posunúť

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.