Dočkáme sa 2TB verzie iPhone 16 Pro?

Apple iPhone 15 Pro
Apple má momentálne dôvod na radosť. Spoločnosti sa vydarila súčasná generácia telefónov a je zrejmé, že na jej úspech bude chcieť nadviazať aj v nasledujúcom období.

Jedným zo spôsobov, ako môže iPhone 16 Pro nadviazať na úspech aktuálneho modelu, je úložisko. Tu by sa podľa kórejského informátora yeux1122 na blogu Naver mali užívatelia dočkať až 2TB verzie. Na mobilné pomery extrémne úložisko by si našlo využitie najmä u filmárov, keďže Apple má v pláne ďalej zvyšovať kvalitu zadných kamier. Dokonca sa hovorí, že iPhone 16 Pro by mal ponúknuť dedikované tlačidlo na okamžitý záznam videa.

Príchod takéhoto tlačidla by bol neobvyklý, najmä ak vezmeme do úvahy, že len minulý rok sa Apple rozhodol v prípade iPhone 15 Pro vzdať spínača tichého režimu v prospech Akčného tlačidla. K tejto dizajnovej zmene došlo po 17 rokoch. Na druhú stranu, Apple nás už raz prekvapil, keď na iPhone 13 Pro zmenšil výrez v displeji, len aby rok nato predstavil Dynamický ostrov.

Dizajn však nechajme stranou a vráťme sa k veľkosti úložiska. Tá je naozaj veľká, môže však ísť o veľkosť na úkor rýchlosti. Takto vysoké úložisko by si vyžadovalo využitie QLC NAND pamätí. V porovnaní s aktuálne využívaným trojúrovňovým úložiskom je nové, štvorúrovňové rozmerovo menšie, kapacitne väčšie a aj lacnejšie. Zároveň je však o niečo pomalšie ako v oblasti čítania, tak zápisu.

Portál DigiTimes tiež spomína, že technológiu QLC NAND hodlá Apple využiť zrejme aj v prípade 1TB modelu iPhone 16 Pro. Modely s menším úložiskom, teda 512GB, 256GB a (možno) 128GB si podľa webu zrejme zachovajú terajšie TLC NAND úložisko.

Apple iPhone 15 Pro

Zdroj: MacRumors; DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť