Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 už v USA neponúkajú snímač okysličenia krvi

Za tie roky, čo píšem novinky o Apple produktoch, som bol svedkom viacero zákazov predaja. Vždy však šlo o produkty konkurencie, ktoré porušovali patenty Applu. Dnes je situácia iná. Predmetom zákazu sú Apple Watch.

Apple totiž nedokázal presvedčiť súd a úrady o tom, že neodcudzil technológiu spoločnosti Massimo. Tá totiž, mimo iného, stojí aj za technológiou snímača okysličenia krvi, ktorý je dostupný v Apple Watch Series 6 a novších. Apple však na jej využívanie a predaj nemá licenciu a preto až do vyriešenia situácie nesmie funkciu ponúkať na americkom trhu.

Znamená to zároveň, že Apple ani nesmie predávať hodinky s touto funkcionalitou. Na to už Apple zareagoval. Keby nie, nesmel by produkty predávať vôbec. Apple však namiesto toho vydal rýchly update, ktorý znefunkčnil aplikáciu Okysličenie krvi na novo predávaných hodinkách Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2.

O zmene informuje priamo na oficiálnom webe, kde hneď na vrchu stránky svieti upozornenie: „Apple Watch Series 9 a Ultra 2 už neponúkajú funkciu merania okysličenia krvi.“. Zmienky o tejto technológii boli rovnako tak odstránené aj z ďalších častí webu, ako je porovnávanie produktov alebo technické parametre.

Za zmienku stojí, že upravený firmvér s nefunkčnou aplikáciou je dostupný len pre hodinky, ktoré sa predávajú od dnešného dňa. Týka sa to šarže, ktorá má sériové číslo končiace LW/A. Doterajší užívatelia môžu využívať aplikáciu naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť