Vyšiel iOS 16.3, čo nové prináša?

Čerstvý update pre operačný systém iOS obsahuje dôležité bezpečnostné novinky.

Aktualizácia rieši dve bezpečnostné riziká, ktoré sa našli v predchádzjúcich verziách systému. Opravy sa týkajú AppleMobileFileIntergrity, ImageIO, Kernel, Mail, Maps, Safari či WebKitu. Tieto chyby mohli napríklad spôsobiť obchádzanie nastavení súkromia niektorými apkami či spúšťanie škodlivého kódu.

Okrem týchto vylepšení opravuje nová verzia aj ďalšie problémy ako chybné zobrazovanie tapety na zamknutej obrazovke, dočasné objavenie sa horizontálnych čiar na displeji po zobudení iPhonu 14 Pro Max či nesprávne reakcie Siri.

iOS 16.3 podporuje už aj HomePod 2. generácie a umožňuje používateľom pomocou Security Keys k Apple ID posilniť bezpečnosť účtu fyzickým kódom, ktorý je súčasťou dvojúrovňovej autentifikácie pri prihlasovaní.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.