Výrobcovia doplnkov pre Apple Watch budú po novom musieť presedlať na rýchlonabíjačky

Zaujímavú informáciu pre nositeľov Apple Watch priniesol zahraničný portál Apple Insider. Kalifornský gigant sa podľa jeho slov chystá navýšiť požiadavky od výrobcov nabíjačiek, ktoré budú v konečnom dôsledku prospešné pre nás, ktorých sa to týka.

Apple totiž prestal firmám ako Belkin či Mophie dodávať bežné nabíjacie moduly a po novom im bude dodávať už len rýchlonabíjačky. Spoločnosť totiž konečne vyriešila problémy s výrobou novších, lepších “pukov” a dnes už ich vie dodávať aj firmám zapojeným do programu MFi. Táto zmena sa v konečnom dôsledku týka nositeľov Apple Watch Series 7 a novších, keďže rýchle nabíjanie dorazilo na jablčné hodinky iba v roku 2021.

Firmy pod rúchom anonymity pre portál Apple Insider prezradili, že majú čas už len do 31. augusta na zdieľanie svojich plánov so spoločnosťou Apple v prípade, že chcú využiť pôvodný modul C162 s bežnou rýchlosťou nabíjania. Najneskorší dátum na objednávku takýchto modulov je 30. september 2023, následne už všetky firmy budú môcť objednávať len modul C962. Ten však okrem rýchlejšieho nabíjania má aj vyššiu výrobnú cenu, čo sa môže odraziť buď na nižšej marži pre výrobcov príslušenstva, alebo (pravdepodobnejšie) na vyšších cenách pre koncových zákazníkov.

Zaujímavé je, že v prípade iPhonu má Apple ponúkať výrobcom moduly MFM (MagSafe) a Qi2. Toto je obzvlášť zaujímavé, pretože druhá generácia bezdrôtového nabíjania Qi je priamo postavená na technológii MagSafe. Technológii, ktorú Apple ako súčasť konzorcia WCW poskytol ostatným členom, aby ju mohli implementovať do svojich budúcich produktov. Znamená to tiež, že iPhone 15 a novšie modely ponúknu Qi2 nabíjanie. Oproti prvej generácii Qi, ktorá tu bola azda 10 rokov, Qi2 ponúka kruhové magnetické uchytenie a až 15W bezdrôtový prenos energie.

Apple Watch SE 2022

Zdroj: Apple Insider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť