Apple Watch Series 9 ponúknu len nárast výkonu, tvrdí leaker

Apple Watch Series 8
Zrejme už budúci mesiac uvidíme okrem iPhonu 15 aj novú generáciu hodiniek Apple Watch. Nedá sa však povedať, že by sme od nich mali mať veľké očakávania.

Síce nie je jasné, či sa budú volať Series 9 alebo Apple rovno prejde na model Series X, ale spoločnosť ponúkne opäť len decentný posun vpred. Tvrdí to leaker Instant Digital zo sociálnej siete Weibo. Uviedol, že nová generácia hodiniek Apple Watch sa bude od terajšej odlišovať len novšími vnútornosťami. Konkrétne čipom S9, ktorý ponúkne výraznejší upgrade výkonu.

Pokiaľ to bude pravda, potom pôjde o prvý nárast za posledné tri roky, keďže naposledy sme sa dočkali skutočne nového procesoru v Apple Watch Series 6 vydaných ešte na jeseň 2020. Odvtedy sme sa síce dočkali dvoch nových očíslovaných generácií s čipmi S7 a S8. Ten nájdeme aj v modeloch SE 2. generácie a Ultra. Všetky menované však obsahujú procesor T8301 s dvomi jadrami postavenými na 7nm čipe A13 Bionic (iPhone 11) a 32GB vstavanej pamäte.

Oproti generácii Series 5 ponúka 20% nárast výkonu. Je preto otázne, aký nárast výkonu môžeme očakávať od čipu S9 SiP, ktorý by potenciálne mohol prejsť na 5nm proces. Mark Gurman z portálu Bloomberg vraví, že čip S9 by mal byť postavený na čipe A15 Bionic, ktorý poháňa produktovú líniu iPhone 13, ako aj modely iPhone 14 a iPhone 14 Plus. Mohlo by sa to odraziť na vyššom výkone v kombinácii so zachovanou výdržou batérie, prípadne by tá mohla byť o niečo vyššia, pokiaľ spoločnosť zachová súčasný výkon. Rovnaký čip môžeme očakávať aj v modeli Apple Watch Ultra 2.

Apple Watch Series 8

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť