Tieto štyri produkty sa v roku 2023 dočkajú len nepatrného upgradu

Apple má za sebou rok, počas ktorého priniesol na trh viacero väčších či menších noviniek. No kým rok 2022 bol plný oznámení, v roku 2023 bude line-up noviniek o niečo skromnejší.

Dokonca to vyzerá, že niektoré produkty sa dočkajú len jemného či žiadneho upgradu. Tvrdí to novinár Mark Gurman z portálu Bloomberg. Vo svojom newsletteri prehlásil, že aspoň štyri produktové kategórie sa nedočkajú v roku 2023 výraznejších zmien. Konkrétne: AirPods, Apple TV, Apple Watch a iPad.

Pokiaľ ide o iPad, tam sa zrejme dočkáme len jemného výkonnostného upgradu pre iPad mini, iPad a iPad Air. Najväčšou zmenou v dohľade si prejde iPad Pro, ktorý prejde na väčšie 11.1-palcové a 13-palcové OLED displeje. Tieto novinky sa však očakávajú na prvý polrok 2024. Čo sa týka slúchadiel, je možné, že sa dočkáme updatovanej verzie AirPods Max. Tu sa však zrejme nedočkáme úplne nového modelu, len nových farebných prevedení. Apple Watch by sa mohli dočkať prechodu na čip S9, u ktorého je však možné, že bude opäť len rebrandovaným S6 čipom ešte z čias Apple Watch Series 6. A nový model Apple TV nemáme vôbec očakávať.

Dôvodom, prečo sa tieto produktové kategórie dočkajú menších až žiadnych upgradov, je, že sa Apple pripravuje na uvedenie svojho AR/VR headsetu. Ten by mal byť predstavený už na jar. Jeho názov by mal znieť Reality Pro a mal by kombinovať možnosť zobrazovania virtuálnej a rozšírenej (holografickej) reality. K ohláseniu produktu má dôjsť pred WWDC, a na samotnej vývojárskej konferencii dôjde k ohláseniu systému xrOS spolu s nástrojmi na vývoj aplikácií.

Podľa Gurmana má Apple už teraz pracovať s niektorými poprednými firmami na uvedení AR/VR zážitkov pre svoju platformu. Produkt mal byť ohlásený ešte tento mesiac. Apple sa však rozhodol naposledy zmeniť termín ohlásenia produktu na neskôr. K uvedeniu produktu na trh by malo dôjsť na jeseň, teda v období, kedy sa bežne dočkávame noviniek ako sú nové iPhony či Apple Watch. Prvá generácia headsetu má byť mierená pre profesionálny trh, kým verzia pre bežných spotrebiteľov – a zároveň lacnejšia – bude ohlásená v ďalších rokoch.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.