Tak predsa? Apple Watch Series 9 a Watch Ultra 2 dostanú viacero vylepšení

Apple Watch Series 8
Apple dnes večer zrejme nepredstaví len nový iPhone, ale aj nové línie hodiniek Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. generácie.

O týchto zariadeniach sa spočiatku vravelo, že ponúknu zrejme len vyšší výkon oproti posledným trom ročníkom (mali rovnaký procesor, pozn. red.) a inú farebnú paletu. Novinár Mark Gurman však vraví, že  Apple zrejme predsa len pripravuje viac noviniek, než sa spočiatku zdalo. Zariadenia by sa mali podľa neho predsa len sústrediť na viac, ako na zvýšenie výkonu.

Hodinky majú totiž ponúknuť takmer celoplošné zlepšenie rýchlosti, efektivity a presnosti. A to sa dotkne aj senzorov. Prvým v poradí je senzor krvného tepu. Šlo by tým pádom už o štvrtú generáciu snímača. Gurman takisto vraví, že nové Apple Watch môžu ponúknuť U2, novú generáciu ultra-širokopásmového čipu s ešte vyššou presnosťou trackovania. Je možné, že tento čip uvidíme aj v iPhone 15 a iPhone 15 Pro, a možno kvôli nemu Apple stihne updatovať ako AirTagy, tak svoj Vision Pro headset.

Apple Watch Ultra 2. generácie by mali byť vyrábané s ešte väčším množstvom recyklovaných materiálov, poprvýkrát budú dostupné v tmavej farebnej verzii. A keď ide o metodiku postupu, spoločnosť Apple zrejme bude vyrábať telíčka hodiniek Series 9 pomocou 3D tlačiarní. Rovnakú technológiu by mala spoločnosť uplatniť budúci rok aj v prípade Watch Ultra.

Napokon je pravdepodobné, že sa dočkáme ukončenia predaja kožených remienkov, ako aj ukončenia spolupráce s luxusnou francúzskou značkou Hermés. Okrem toho sa objavila informácia, že by Apple mohol vylepšiť alebo ukončiť predaj klasického kovového remienku Link Bracelet. Ten bol predstavený medzi prvými pre Apple Watch ešte v roku 2015.

Apple Watch Series 8

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť